Розмір тексту

У Полтаві кандидат у нардепи затьмарив першокласників та їх батьків своєю благодійністю

На Святі першокласників кандидат у нардепи роздав дітям «іменні» подарункові набори
На Святі першокласників кандидат у нардепи роздав дітям «іменні» подарункові набори | Фото: Каріна Тютюнник

На Святі першокласників кандидат у нардепи роздав дітям «іменні» подарункові набори

Сьогодні у полтавському палаці дозвілля «Листопад» за ініціативи міської влади відбулося Свято першокласників. Та, як ви вже здогадалися, дійство було б неповним, якби на нього не завітали Машенька, Ведмідь, Вовчик-братик, Лисичка-сестричка, Білочка та... Олександр Залужний, кандидат у депутати по 144-ому виборчому округу. Звичайно, у супроводі міського голови Полтави Олександра Мамая. Щодо самого кандидата та паралельно благодійника, то як тут не пригадати:

«Кто доброй сказкой входит в дом?
Кто с детства каждому знаком?
Кого повсюду узнают,
Скажите, как его зовут?

І як побачимо далі, полтавська малеча вже добре знає свою вокальну партію «туру-ту-ту-ту-ту-ту».

Олександр Мамай

Саме це Свято малечі було тим, де словосполучення «ГО «Наш дім — Полтава» звучало частіше, ніж слово «першокласник». Присутнім роздали прапорці з логотипом громадського об’єднання. Хтось ними махав, намагаючись врятуватися від спеки, хтось —просто тримав у руках. Звертаючись до полтавців, міський голова Олександр Мамай, зауважив зі сцени: «Кошти на набори першокласникам виділило громадське об’єднання „Наш дім — Полтава“. Міська влада приєдналася до цього. Але якби не «Наш дім — Полтава», напевне, не було б такого чудового свята».

Логічно напрошується висновок: якби не ці благодійники, то рубль за сто — полтавські першачки залишилися б без подарунків.

Після концерту за участю полтавських колективів «Ренесанс», «Пірует» та інших талановитих полтавців на присутніх згори, ніби манна небесна, посипалися білі та сині кульки, на яких то білою, наче сніг, то блакитною, наче небо, фарбами було написано... Правильно: «ГО «Наш дім — Полтава»! Не можна не згадати і двох першокласничків, що вийшли на сцену зі своєю першою вчителькою і зачитали вірші. Один з них був таким:

«Де добра і дружня громада,
Там хороше й добре жити.
«Спасибі,
«Наш дім — Полтава»,
Говорять сьогодні всі діти».

мама, малюк

Витираючи скупу сльозу розчулення, хочеться констатувати: які ж у нас розумні діти! Додумалися подякувати пану Залужному за його безкорисливу доброту! А як хороше заримували! Щоправда, десь із глибини підсвідомості провокативно і мимоволі спливло: «Спасибо товарищу Сталину!» Після усього цього, по ідеї, Олександр Залужний мав вийти на сцену, поцілувати якусь найбільш спритну школярку, посадити її собі на коліна і, роздмухуючи трубку, щось по-батьківськи запитати, як і личить лідеру, як і диктують закони жанру. Можна було б і так: світло прожекторів, пелюстки троянд, саксофон, бек-вокал «шюба-дуба» і... шалені оплески. Хоча, це все можна списати на ту кляту та провокативну підсвідомість.

Наостанок, малечі вручили подарункові набори — звичайно ж, у пакетиках з логотипом ГО «Наш дім — Полтава». Коли ми побачили, що всередині, то аж пошкодували, що не маємо власних дітей: там була ручка з надписом «Олександр Залужний». «Йо-ма-йо» — сказав би хтось, ми ж — з гіркотою зітхнули. Для об’єктивності викладу матеріалу не можемо не зауважити: подарункові набори і дітям, і батькам сподобались. Кому дякувати, вони вже в курсі.

Що ж, святкове фото і — по домівках. А фото то з ким? Туру-ту-ту-ту-ту-ту... Поряд був ще й Олександр Мамай. А Володимир Макар, який є «третім», не з’явився. Він балотується по 145-ому виборчому округу. Ось тільки не всі малюки були задоволені. Чому, запитаєте? Кілька кульок з небесно-сніговим надписом «ГО «Наш дім — Полтава» лопнули. «Не може бути!» — скажете ви. Може...

шарики

Принагідно хочемо зазначити, по-перше: згідно зі статтею 74 Закону України «Про вибори народних депутатів України»: «Участь у передвиборній агітації забороняється у робочий час органам виконавчої влади та органам місцевого самоврядування». До слова: ми вже не раз помічали, що благодійники-кандидати у нардепи з ГО «Наш дім — Полтава» піаряться на офіційному сайті Полтавської міськради. Сьогодні ж за ініціативи мерії влаштували чергове свято. Але дифірамби і оди лунали не на адресу чиновників, а — туру-ту-ту-ту-ту-ту... По-друге, «забороняється проводити передвиборну агітацію, що супроводжується наданням виборцям безоплатно чи на пільгових умовах товарів (крім товарів, що містять візуальні зображення назви, символіки, прапора партії, за умови, що вартість таких товарів не перевищує три відсотки мінімального розміру заробітної плати), що супроводжується закликами або пропозиціями голосувати за або не голосувати за певну партію чи кандидата у депутати або згадуванням назви партії чи імені кандидата. Це є непрямим підкупом виборців».

Звичайно, ні на що таке, викладене у Законі, не натякаємо, але це, вибачте, знову клята підсвідомість.

Фоторепортаж зі свята дивіться у наших наступних матеріалах.

Каріна ТЮТЮННИК, «Полтавщина»

Останні новини

Полтавщина:

Наш e-mail:

Телефони редакції: (095) 794-29-25 (098) 385-07-22

Реклама на сайті: (095) 750-18-53

Запропонувати тему