Розмір тексту

Новий «володар кілець» у Полтаві викликає відчуття дежавю

«Володар кілець» у Полтаві
«Володар кілець» у Полтаві | Фото: Євген Асауленко

Полтавців на найприбутковіших маршрутах (№ 20 і № 21) возить новий перевізник. Але чи новий?

15 серпня Полтавський міськвиконком розірвав договір з ТОВ «Полтавапастранс»,  що возив пасажирів «по кільцю» (маршрут № 20 і № 21). Чому? Через те, що ТОВ не обслуговувало соціальнозначущі маршрути. Про це розповів Олександр Андросов, начальник відділу з питань транспортних перевезень та зв`язку Полтави. Нагадаємо: у «Полтавапастранса» було 4 пільгових маршрути: № 4 (Критий ринок — с. Дальні Яківці), № 5 (Критий ринок — с. Яківці), № 8 (Критий ринок — с. Вороніна) та № 22 («Центр — Розсошенське кладовище»). З останнього маршруту пільговий автобус зник ще в середині травня. Як нам пояснювали раніше, він технічно несправний, і, як тільки неполадки будуть усунуті, транспортний засіб вийде на маршрут. То для перевезення полтавців по найприбутковіших у місті маршрутах («кільцеві») автобусів вистачало, а той, що їздив за пільговим маршрутом раптом взяв і зламався?

То хто ж тепер возитиме полтавців на 8 колишніх маршрутах ТОВ «Полтавапастранс»? Як повідомили у відділі з питань транспортних перевезень та зв`язку Полтавського міськвиконкому, новий перевізник — ТОВ «Полтава-Еко». Але він обслуговуватиме пасажирів не на всіх цих маршрутах, а тільки на двох. Вгадайте, на яких? На «кільцевих». До речі, на маршрут № 20 і № 21 воно вийшло вже 16 серпня, наступного дня після того, як міськвиконком розірвав договір з ТОВ «Полтавапастранс».

У «Полтавщини» — дежавю. Новий перевізник ТОВ «Полтава-еко» з’явився досить неочікувано і з нізвідки, як і свого часу ТОВ «Полтавапастранс».  Як і «Полтавапастранс», «Полтава-Еко» стало тимчасовим перевізником на «кільцевих» маршрутах. А хто ж узяв на свої плечі пільговиків з 4-ого, 5-ого, 8-ого і 22-ого маршрутів? Як повідомили у міськвиконкомі, — КП «Полтаваелектроавтотранс». Ні для кого не секрет, що це комунальне підприємство є основним перевізником пільговиків у Полтаві і ледве зводить кінці з кінцями.  Але чомусь ТОВ «Полтава-Еко» змогло осилити обслуговування полтавців тільки на найприбутковіших маршрутах міста. «Тимчасово» воно займатиметься цим 3 місяці, поки не оголосять конкурс на ці маршрути.

Чому тимчасовим перевізником «по кільцю» стало саме ТОВ «Полтава-Еко»? За словами працівників відділу з питань транспортних перевезень та зв`язку, тільки у нього була необхідна кількість автобусів. Ну прямо як свого часу у ТОВ «Полтавпастранс»!

Шукаючи інформацію про ТОВ «Полтава-Еко», ми з’ясували, що керівником цього підприємства є дехто Андрій Папенко. До речі, він був останнім керівником і ТОВ «Полтавапастранс». Як повідомили у відділі з питань транспортних перевезень та зв`язку Полтавського міськвиконкому, ТОВ «Полтава-Еко» знаходиться за тією ж адресою, що і ТОВ «Полтавапастранс»: Садовського, 14. Який збіг! Зателефонувавши до диспетчерської ТОВ «Полтавапастранс» нам відповіли, що це — диспетчерська іншого підприємства — ТОВ «Полтава-Еко».

— Ми були «Полтавапастранс», а тепер стали «Полтава-Еко», — люб’язно відповіла диспетчер.

До речі, за адресою Садовського, 14, знаходиться ще одне підприємство — ПАТ «Полтаваагротранс». Його колишній керівник і голова правління — Володимир Хоменко, депутат Полтавської міської ради від «Совісті України». На запитання, чи має він відношення до ТОВ «Полтава-Еко», відповів: жодного. Нагадаємо: у березні минулого року мер Полтави Олександр Мамай назвав Володимира Хоменка одним зі своїх головних помічників у дорожніх питаннях.  Сам Володимир Олександрович говорить, що зараз не займається транспортними запитаннями.

То як ТОВ «Полтавапастранс» так і залишився «Володарем кілець»?  Тільки — без збиткових пільгових маршрутів... І чи не пов’язано це з новою транспортною мережею,  яку «Полтавщині» усе ніяк не покажуть? Нагадаємо: згідно з новою системою у Полтаві поменшає маршрутів — на половину.

Каріна ТЮТЮННИК, «Полтавщина»

Останні новини

Полтавщина:

Наш e-mail:

Телефони редакції: (095) 794-29-25 (098) 385-07-22

Реклама на сайті: (095) 750-18-53

Запропонувати тему