Розмір тексту

Соціолог назвав партії-лідери на Полтавщині

Микола Лебедик
Микола Лебедик

Керівник соціологічної служби розповів, за кого будуть голосувати полтавці на парламентських виборах

Лідерами електоральних симпатій на Полтавщині залишаються Партія регіонів та Об’єднана опозиція ВО «Батьківщина». Про це «Полтавщині» розповів соціолог, керівник ГО «Центр незалежних стратегічних досліджень» та науковий керівник Всеукраїнської служби соціологічного моніторингу Микола Лебедик. Про це свідчать дані соціологічних опитувань, проведених ще до процесу реєстрації у кандидати.

Втім, поки цей процес офіційно не завершився, Микола Лебедик розповів лише про розстановку сил, але пообіцяв надати цифри через тиждень:

— Поки можу сказати, що опозиція наздогнала партію влади і тепер вони йдуть на рівні. Хоча можу констатувати, що сегмент виборців ПР несподівано для мене розширюється. Поки що по незрозумілим для мене причинам. Думаю, що після завершення реєстрації позиції Партії регіонів і «Батьківщини» не зміняться.

На третій сходинці своєрідного п’єдесталу політичних вподобань полтавців — політична партія «УДАР» Віталія Кличка. На Полтавщині рейтинг цієї сили перетнув межу в 10%. Так як «УДАР» тільки набирає обертів у завоюванні симпатій виборців, то ця політична сила може реально претендувати в області на результат 14-17 відсотків.

В спину однопартійцям Віталія Кличка дихають комуністи і зупинятися не збираються. КПУ вже має 11% і будуть тільки покращувати цей результат.

Партія Наталії Королевської «Україна — Вперед!» має на Полтавщині 6%, але це тільки на Полтавщині, по Україні результати більш скромні.

Перетнула рубіж в 5% і ВО «Свобода», але загальнопартійний результат цієї партії в Україні ще під питанням.

Нагадаємо, що в листопаді 2011 року Партія регіонів мала — 23,6%, «Батьківщина» — 21%, Фронт Змін — 8,5%, КПУ — 10,8%.

Про особливості цієї виборчої компанії та політичного становища в Україні — у наших наступних публікаціях.

Ян ПРУГЛО, «Полтавщина»

Останні новини

Полтавщина:

Наш e-mail:

Телефони редакції: (095) 794-29-25 (098) 385-07-22

Реклама на сайті: (095) 750-18-53

Запропонувати тему