Розмір тексту

Полтавці відкрили найбільший музичний фестиваль України

Відкрили перший фестивальний день — гурт «O.Torvald»
Відкрили перший фестивальний день — гурт «O.Torvald» | Фото: 1200-dpi.livejournal.com

Полтавці узяли участь у фестивалі «Краще місто — The Best City»

«The Rasmus», «Evanescence», «Appolo 440», «Brainstorm», «White Lies», «ДДТ», «Би-2», «СПЛИН», «Ленинград», «Океан Ельзи», «ВВ», «Друга ріка» — це далеко не весь список груп, які створили надзвичайну рок-н-рольну атмосферу в Дніпропетровську на фестивалі «Краще місто — The Best City».

Учора завершилась одна з найважливіших музичних подій України — фестиваль «Краще місто — The Best City» в Дніпропетровську. У трьохденну програму фестивалю організаторам вдалося вкласти як виступи найвідоміших зірок світової рок-музики, так і познайомити слухачів з молодими, не надто відомими, гуртами. Сам концерт відбувся на Головній сцені, бажаючі потанцювати під ремікси з рок-хітів могли зайти на Лаундж-сцену.

Відкрили перший фестивальний день Головної сцени наші земляки — гурт «O.Torvald», заснований у 2005 році в Полтаві. Варто сказати, що хлопці задали гарний темп для всіх подальших виступів та створили позитивну атмосферу вечора. 

У перший день відіграли такі метри російської рок-музики, як «СПЛИН» та «Би-2». Гурти «Мачете» і «Бумбокс» вдячні глядачі прийняли тепло. А ось виступ Олега Скрипки і гурту «ВВ» довів публіку до стану ейфорії. Заключним акордом цього дня став виступ американської популярної групи Evanescence з солісткою Еммі Лі. Хоча заокеанських зустріли гостей дещо прохолодно, та все ж варто відмітити, що музиканти виклалися на всі 100%.

Фестиваль «Краще місто»

Фестиваль «Краще місто»

Другий день фестивалю розпочався з невеликої неприємності. Концерт затримався через проведення групою «The Rasmus» саунд-чека протягом 3 годин, а не 1, як було заплановано. Внаслідок цього організатори були змушені перенести на наступний день виступ двох гуртів — «We Are» та «Red Wolf». Розігріли публіку росіяни з групи «КуКа». Перейняли естафету українці — група «Друга ріка». «Братів Карамазових» і «ДДТ» палко зустріли як старожили рок-н-роллу, так і зовсім юні поціновувачі року. На заміну старій школі російського року естафету підхопив британський гурт «Аpollo 440» зі своїми танцювальними мелодіями. Завершальною крапкою другого рок-н-рольного дня став виступ групи «The Rasmus», які вкотре довели, що фіни — це дуже гарячі хлопці.

Останній день фесту став особливим: окрім виступів наших та закордонних гуртів, усі присутні мали змогу переглянути фінал ЄВРО — 2012. Для цього поставили три великих екрани. А музичний настрій фестивалю задали одесити з гурту «Epolets», росіяни з — «Тokio», латвійці з — «Brainstorm», британці з — «White Lies» та провокаційний Сергій Шнуров з групою «Ленінград». Останні зробили фурор не тільки своєю музикою (хто хоч раз слухав, той знає), а й своїм зовнішнім виглядом.

Після красивого матчу між Іспанією та Італією на сцену вийшли легенди українського року — група «Океан Ельзи». Як сказав Вакарчук, такого гарячого прийому він не очікував. «Океани» виконали свої найкращі хіти, як минулих, так і останніх років. Глядачі викликали музикантів на біс двічі. Свій виступ гурт символічно завершив піснею «Дякую тобі...».

Фестиваль «The Best City»

Фестиваль «The Best City»

фестивалі «Краще місто — The Best City»

Саме Вакарчуку варто висловити особливу подяку за підтримку журналістів під час свого виступу. Окрім виступів, майже всі приїжджі і наші виконавці поспілкувалися з журналістами на прес-конференціях, розповіли про своє враження від фестивалю і публіки. І в цьому питанні всі, як один, зійшлись на думці, що за організацією та енергетикою фестиваль «Краще місто — The Best City» не поступається і відомим великим музичним фестивалям в Європі та за океаном.

Звичайно, кожний фестиваль має свою плюси і свої недоліки. Та варто висловити вдячність організаторам цьогорічного фестивалю та особисто Костянтину Дудко за те, що на Україні нарешті відбулася музична подія такого формату. А ми будемо чекати на «Краще місто — 2013» і на приїзд до України рок-зірок світової величини!

Надія МОРОЗ-ОЛЬШАНСЬКА, «Полтавщина»

Останні новини

Полтавщина:

Наш e-mail:

Телефони редакції: (095) 794-29-25 (098) 385-07-22

Реклама на сайті: (095) 750-18-53

Запропонувати тему