Розмір тексту

Між Полтавською радою та прокуратурою знову спалахнула війна

Прокурор Полтави Андрій Стойка
Прокурор Полтави Андрій Стойка | Фото: Ян Пругло

Полтавська міська рада поскаржилася на прокуратуру міста Генпрокурору та Президенту

Під кінець сьогоднішньої 24 сесії Полтавської міськради стало гаряче: міський голова Полтави Олександр Мамай видав каскад претензій на адресу прокуратури міста та його керівника Андрія Стойки. Претензії зводилися до того, що прокуратура Полтави протягом тривалого часу відстоює приватні інтереси, діє всупереч інтересам громади міста та постійними запитами блокує діяльність окремих служб виконкому. Окрім цього мер вважає, що призначений наприкінці квітня новий прокурор міста повинен був представитись міській владі в особистій зустрічі, а не через інтернет-видання.

Андрій Стойка відповів, що звинувачення на адресу прокуратури безпідставні і прозвітувався перед депутатами за роботу з початку року. Також він висловив позицію, що оцінку роботи прокуратури має давати не міський голова. Олександр Мамай погодився із цим і зачитав доволі розлоге звернення Полтавської міськради до Генпрокурора та Президента України з проханням перевірити роботу прокуратури Полтави.

Такі «фехтування» мера та прокурора викликали дежавю: майже рівно рік назад на 11-й сесії міськради Олександр Мамай та тодішній прокурор Андрій Миронов обмінялися гострими заявами.

Про деталі звинувачень та позицію прокуратури — у наступних публікаціях.

Ян ПРУГЛО, «Полтавщина»

Останні новини

Полтавщина:

Наш e-mail:

Телефони редакції: (095) 794-29-25 (098) 385-07-22

Реклама на сайті: (095) 750-18-53

Запропонувати тему