Розмір тексту

Назвали 7 чудес Полтави 2012 року

Орел на Монументі Слави в Полтаві
Орел на Монументі Слави в Полтаві

У Полтаві визначили 7 найбажаніших туристичних об’єктів

Кілька років тому у Полтаві провели цікаве опитування — мешканцям міста запропонували визначити «7 чудес» Полтави. Так, головним завданням акції було виявити найбажаніші туристичні об’єкти Полтави.

Як усе відбувалося? За словами Віталія Павлова, начальника відділу туризму та культурної спадщини управління культури Полтавського міськвиконкому, музейні співробітники пропонували відвідувачам заповнити відповідні анкети. Опісля і були визначені «переможці», тобто чудеса. У 2012 році опитування заново не проводили. За словами Віталія Павлова, у цьому не бачать необхідності. На його думку, оцінка полтавців «архітектурних див» не зміниться. Єдине, що може стати інакшим — порядковий номер «чудес». Тому «7 чудесами» Полтави у 2012 році вважають наступні місця.

І місце — Архітектурний ансамбль Полтавської Круглої площі (відзначили 35,7 % опитаних)

Міська рада Полтави

ІІ місце — Біла Альтанка ( 13,7%)

Біла альтанка в Полтаві

ІІІ місце — Комплекс будівель Полтавського Хрестовоздвиженського монастиря (13,5%)

Полтавський Хрестовоздвиженський монастир

ІV місце — Будівля Губернського земства, тобто Полтавський краєзнавчий музей (11,1%)

Полтавський краєзнавчий музей

V місце — Спаська церква ( 10,2%)

Спаська церква

VІ місце — Поле Полтавської битви (8%)

Поле Полтавської битви

VІІ місце — Будівля Дворянського і Селянського банку, теперішнє СБУ (7,8%)

Будівля Дворянського і Селянського банку, теперішнє СБУ

Серед інших варіантів, додатково пропонованих для визначення полтавцям, останні голосували за музей І. Котляревського, музей Панаса Мирного, театр імені М. В. Гоголя. Важливими у туристичному плані місцями полтавці вважають і пам’ятник І.П. Котляревському, пам’ятник Т. Г. Шевченку, вулицю Жовтневу, дендропарк, пам’ятник Полтавській галушці, річку Ворсклу, готель «Палаццо».

До речі, формат цього конкурсу, запозичений зі Списку Чудес світу періоду Античної Греції ІІІ століття до н. е., трансформували з Всеукраїнської акції «7 чудес України». Про це повідомили у відділі туризму та культурної спадщини управління культури Полтавського міськвиконкому. Коли ж «7 чудес» України обирали у 2007 році, кілька претендентів були представлені і з Полтавської області. Серед них — заповідник-музей М. В. Гоголя, літературно-меморіальний музей та садиба І.П. Котляревського, Миколаївська церква (Диканька), Полтавський краєзнавчий музей та Полтавський Хрестовоздвиженський монастир. Але жодне з цих місць не увійшло до складу «7 чудес» України.

Каріна ТЮТЮННИК, «Полтавщина»

Останні новини

Полтавщина:

Наш e-mail:

Телефони редакції: (095) 794-29-25 (098) 385-07-22

Реклама на сайті: (095) 750-18-53

Запропонувати тему