Розмір тексту

Валерій Асадчев про пам’ятник Мазепі: Проблема не в грошах

Валерій Асадчев
Валерій Асадчев

Основна перепона пам’ятнику гетьману у Полтаві не у фінансуванні, а у бажанні влади

Екс-губернатор Полтавщини Валерій Асадчев дав відповіді «Полтавщині» щодо перепитій навколо пам’ятника Івану Мазепі.

— Валерій Михайлович, в інтерв’ю «Полтавщині» один із організаторів встановлення у Полтаві пам’ятника Мазепі Микола Кульчинський згадав ваше ім’я. Будемо справедливими і надамо слово вам. Тож причина у боргах перед виконавцями робіт?

— Дійсно, борг залишився, до 300 тисяч гривень. Сам пам’ятник обійшовся у 1,5 млн. грн. Оплачували частинами. Спочатку завдаток, потім за певний етап робіт. Остаточний розрахунок буде після встановлення пам’ятника. Це логічно. Якщо ви робити у себе в квартирі ремонт, то розраховуєтесь із робітниками по завершенню робіт. А коли пам’ятник припадає пилом на Васильківській (вулиця у Києві, де розташований комбінат «Художник». — Авт.), то за що розраховуватись?

— Тобто проблема не у боргах перед виробниками?

— Ні. Проблема у тому, що полтавська влада не виконує Указ Президента Україні, який ніхто не скасовував. Я із повною відповідальністю скажу, що якщо б міська влада дала б дозвіл на зведення пам’ятника, то він би вже стояв. Я б особисто знайшов спонсорів.

Нагадаємо, що свого часу голова Полтавської облдержадміністрації Олександр Удовіченко в інтерв’ю газеті «2000» висловив свою думку щодо пам’ятника Мазепі.

А міський голова Полтави Олександр Мамай в інтерв’ю «5 каналу» відповів, що це «не його рівень».

Ян ПРУГЛО, «Полтавщина»

Останні новини

Полтавщина:

Наш e-mail:

Телефони редакції: (095) 794-29-25 (098) 385-07-22

Реклама на сайті: (095) 750-18-53

Запропонувати тему