Розмір тексту

Воркаутери і трейсери Полтави віджималися у Корпусному парку

Полтавські воркаутери і трейсери (вправа на віджимання)
Полтавські воркаутери і трейсери (вправа на віджимання) | Фото: Каріна Тютюнник

Воркаутери і трейсери Полтави пробігли близько 9 кілометрів та віджималися у Корпусному парку, пропагандуючи здоровий спосіб життя

Неділя, 10 ранку. Дехто ще ніжиться у м’якому ліжку, адже у будній день це — небачена та недосяжна розкіш. Проте знайшлися хлопці, які натомість вирішили зробити пробіжку — кілометрів так, на 9. Для чого? За словами юнаків, щоб приволікти увагу полтавців до здорового способу життя.

Павло (у горизонтальному положенні) та РоманПавло (у горизонтальному положенні) та Роман

До цього кроку вдалися полтавські воркаутери і трейсери. Як вони зазначають, підтримувати спортивну форму — краще, ніж пити вечорами пиво на лаві.

Павло (зліва), Олег (по центру) та РоманПавло (зліва), Олег (по центру) та Роман

Зібралися полтавці на кінцевій зупинці «Інститут зв’язку». Далі бігли по території дендрологічного парку, опісля — до четвертого ставка, дослідного поля, дев’ятої школи, Каштанової алеї. Про це повідомив керівник спортивного молодіжного руху Street Workout Poltava community Павло Євтушенко. Остання інстанція — Корпусний парк. Навколо Монумента Слави молоді люди накинули ще два кола. У парку ж віджималися та демонстрували свою силу і вправність.

Павло (зліва), Олег (по центру) та РоманПавло (зліва), Олег (по центру) та Роман

Заплановану дистанцію (8,8 км) хлопці подолали приблизно за дві години — з зупинками на відпочинок та міні-тренуванням (ну як турнікмену пробігти повз стадіон з турніками і не виконати жодного елементу!) По закінченню Євгеній (Jake) поділився своїми враженнями:

— Пробіжка пройшла вдало. Рухалися усі з різним темпом — хтось біг швидше, хтось повільніше. Доводилося зупинятися на відпочинок — не усі тут бігуни. Але до фінішу дісталися всі разом. Є хлопці, які довели собі, що можуть долати такі дистанції.

Віталій (зліва), Влад (по центру), Євгеній (Jake)Віталій (зліва), Влад (по центру), Євгеній (Jake)

За словами Євгенія, зі 117 можливих учасників, які підписалися на пробіжку у соцмережах, прийшло 25-30 чоловік. На думку хлопців, не вистачило хорошої реклами. Зі слів трейсерів і воркаутерів, ще одна причина відсутності народу на такому заході — це те, що більшість виявилася просто не готовою до подібної пробіжки. Ще хтось — не готовим до того, аби «розстатися з м’яким ліжком».

Віталій та ЄвгенійВіталій та Євгеній

— 10:00 — це усе-таки ранувато. Недільний ранок — це час, коли люди відпочивають. Вихідний усе-таки, хочеться поспати. Коли ще це зробиш? А піти замість цього на пробіжку — це, можливо, для когось моральна травма, — жартує Владислав, один з учасників ранкової пробіжки.

Євгеній (Jake)Євгеній (Jake)

На даний момент воркаутери і трейсери планують наступну пробіжку. Тепер думають бігти 9 кілометрів і — без зупинок. Хлопці сподіваються, що до них «підтягнеться» більша кількість людей. Павло Євтушенко принагідно запрошує полтавців на заняття з воркауту. Тренування проходять щосуботи та щонеділі на спортивних майданчиках 13-ої та 9-ої школи з 18:00 до 21:00. На них воркаутери чекають усіх охочих.

Фотоапарат трохи підвів – не встиг задокументувати перпендикулярне до ліхтаря положення ПавлаФотоапарат трохи підвів – не встиг задокументувати перпендикулярне до ліхтаря положення Павла

Довідково. Спортивне молодіжний рух Street Workout Poltava community займається пропагандою здорового способу життя, боротьбою з наркоманією, алкоголізмом, курінням, комп’ютерною залежністю тощо. Як альтернативу до переліченого молоді пропонують тренування, в яких використовується власна вага і вага партнера, розвиваються м’язи — сила та витривалість.

Полтавські воркаутери і трейсериПолтавські воркаутери і трейсери

Воркаут — це вуличний напрям, що базується навколо вправ з власною вагою — при цьому основний акцент йде на розвиток сили і витривалості. До речі, нещодавно у Полтаві відбувся Чемпіонат з воркауту. Перемогу на ньому здобув полтавець Олексій Гордієнко.

Паркур — мистецтво пересування у просторі та подолання перешкод. Осіб, які цим займаються, називають трейсерами.

Каріна ТЮТЮННИК, «Полтавщина»

Останні новини

Полтавщина:

Наш e-mail:

Телефони редакції: (095) 794-29-25 (098) 385-07-22

Реклама на сайті: (095) 750-18-53

Запропонувати тему