Розмір тексту

Віталій Кличко у Полтаві зустрівся із майбутніми педагогами

Віталій Кличко у Полтаві зустрівся із майбутніми педагогами
Віталій Кличко у Полтаві зустрівся із майбутніми педагогами | Фото: Ян Пругло

Лідер «УДАРу» відвідав педагогічний університет

Сьогодні Полтавський державний педагогічний університет відвідав лідер партії «Український Демократичний Альянс за Реформи» та всесвітньо відомий боксер Віталій Кличко.

Коли Віталій заходив до Великої актової зали ПДПУ, вона вже була вщент заповнена: тим, кому не вистачило місця, стояли в проходах. Але коли Кличко вийшов на сцену, за ним зайшло до зали ще до сотні студентів, які зустрічали його на центральних сходах. В залі вітали стоячи.

Віталій Кличко у Полтаві зустрівся із майбутніми педагогами

Віталій Кличко у ПолтавіВіталій Кличко

Віталій Кличко розпочав свій виступ із роздумів про Польщу, де він боксував із Томашем Адамеком. За його словами, він був у Польщі 20 років тому і вона нагадала йому суцільний ринок. Тепер ця країна нагадує йому Німеччину:

— Чому Польща, яка була в однакових стартових умовах з Україною, змогла за 20 років подолати цей шлях, а Україна ні? Я знаю про європейській рівень життя не з газет. Я тривалий час жив у Німеччині, в США. І коли я вже працював у Київраді, то до мене в гості приїхали потужні німецькі бізнесмени. У них були цікаві проекти. Але минув час, і у них щось не склалося з одним із чиновників ради. Я підійшов до нього і сказав, що це інвестиції, що це нові робочі місця, податки, що це інтерес України. На що він відповів мені, що все це так: і нові робочі місця, і інтерес держави, але де його, особистий інтерес?

Віталій Кличко у Полтаві зустрівся із майбутніми педагогами

Петро ВоронаПетро Ворона

На переконання Віталія Кличка, маючи таких людей у владі, Україні ніколи не досягти європейського рівня життя. А для цього людей потрібно міняти. Міняти на тих, хто готовий взяти на себе відповідальність і вірить у свою перемогу:

— Колись давно, ще за радянських часів, перед телевізором зібралися юнаки, які дивилися боксерський бій. Після бою, чемпіон одягнув на себе пояс, і здавався непереможним. Один із хлопчиків сказав, що здолає цього чемпіона і забере у нього пояс. Цим юнаком був я, довгим та худим. З мене щиро посміялися, але минув час і я отримав цей самий пояс. А тим чемпіоном був Майкл Тайсон. Я запросив моїх скептиків в гості, і показав їм пояс. Вони вже не сміялися. Тому хто не вірить у те, що він переможе, він ніколи не переможе. Без боротьби, перемоги не буде. І ми всі разом, а не сам Кличко, можемо змінити нашу країну.

Після виступу та аплодисментів Віталій Кличко відповів на запитання студентства.

Нагадаємо, що сьогодні, 18 травня, о 17:00, на площі на площі біля міського будинку культури (Майдан Незалежності,2) відбудеться зустріч Віталія Кличка із полтавцями. Запрошуються усі бажаючі.

Ян ПРУГЛО, «Полтавщина»

На правах реклами

Останні новини

Полтавщина:

Наш e-mail:

Телефони редакції: (095) 794-29-25 (098) 385-07-22

Реклама на сайті: (095) 750-18-53

Запропонувати тему