Розмір тексту

Прокуратура прибрала «Пиво» та «Цигарки» від полтавських шкіл

Прокуратура Полтавської області наказала підприємцям прибрати рекламу тютюнових та алкогольних виробів, яка була розташована до шкіл ближче, ніж за 100 метрів

Нещодавно представники прокуратури Полтавської області провели перевірку розміщення реклами алкогольних та тютюнових виробів ближче ніж за 300 метрів прямої видимості від території навчальних закладів. В останніх навчаються діти, віком до 18 років. У ході рейду працівники прокуратури виявили деякі порушення статті 22 Закону України «Про рекламу».

Як виявилося, закон порушувала адміністрація лохвицького продуктового магазину на вулиці 60-річчя Жовтня, 8. На вітрині магазину на відстані 50 метрів від гімназії № 1 розташовувались рекламні надписи: «Пиво», «Горілка» та «Цигарки». Аналогічні порушення виявлені на приміщенні магазину «Ні пуху, ні пера», який знаходиться на відстані 34 метрів від загальноосвітнього навчального закладу №3.

Як повідомила Світлана Волкова, старший помічник прокурора Полтавської області з питань захисту прав і свобод дітей, на даний момент порушення закону вже усунуті (рекламні надписи зняті). За поданням прокурора району, внесеного голові міської ради, винні посадові особи притягнуті до дисциплінарної відповідальності.

Олеся КРОШИНА, «Полтавщина»

Останні новини

Полтавщина:

Наш e-mail:

Телефони редакції: (095) 794-29-25 (098) 385-07-22

Реклама на сайті: (095) 750-18-53

Запропонувати тему