Розмір тексту

На Полтавщині правоохоронці побили перехожого та забрали телефон

У Лубнах нетверезі правоохоронці побили перехожого

До нас звернувся заступник директора благодійної організації «Світло надії» Сергій Жук із проханням розповісти на наших сторінках шокуючу історію. За його словами, 24 березня 2012 року близько 10.00 години ранку на лубенському ринку працівники міліції затримали 41-річного мешканця Лубенського району, який є учасником програми БА «Світло надії».

— Вони почали вимагати у нього мобільний телефон, — розповів Сергій Жук, керівник відділу адвокації «Світла надії». — Чоловік відмовився. Тоді вони просто відтягли його подалі і почали бити, супроводжуючи це нецензурною лайкою. Коли міліціонери силою відібрали мобільний телефон, вони затягли його в салон його ж автомобіля, де продовжили мордування. При цьому один із працівників міліції, перебуваючи у нетверезому стані, керував автомобілем. Чоловіка доставили до міського райвідділу Лубен.

Як стверджує Сергій Жук, за слів потерпілого, фізичне насилля продовжилося й у міськвідділі. Внаслідок отриманих травм (було вибито нижню щелепу, множинні травми обличчя та тіла) потерпілий втратив свідомість. Після цього працівники міліції погрожували потерпілому тим, що у разі, якщо він спробує скаржитись на дії правоохоронців, то вони «знайдуть» у потерпілого вдома зброю та наркотики. Після цього потерпілого відпустили.

На сьогодні потерпілий перебуває на стаціонарному лікуванні в Лубенській центральній районній лікарні. Побої він документально підтвердив.

Підготовлено скарги по факту незаконних дій працівників міліції до Лубенської міжрайонної прокуратури, обласної прокуратури, УМВС та ДВБ УМВС в Полтавській області.

Ян ПРУГЛО, «Полтавщина»

Останні новини

Полтавщина:

Наш e-mail:

Телефони редакції: (095) 794-29-25 (098) 385-07-22

Реклама на сайті: (095) 750-18-53

Запропонувати тему