Розмір тексту

У Полтаві пролунав передвиборчий «ДЗВІН»

В обласному центрі відбулася інформаційно-просвітницька кампанія щодо змін виборчого законодавства України

З 21 березня і до кінця місяця в Полтаві активісти Коаліції виборчих ініціатив «ДЗВІН» проводили вуличні опитування «Задай питання депутату». Члени коаліції виясняли чи знають полтавці про найближчі вибори, як вони оцінюють зміни до виборчого законодавства, що б полтавці порадили нинішнім народним обранцям.

Коаліція виборчих ініціатив «ДЗВІН» Демократичне забезпечення виборчих ініціатив народу — це об’єднання громадських організацій та активних виборців, яке було створене у березні 2011 року. Головна мета коаліції — спрямування зусиль на забезпечення захисту законних прав усіх учасників виборчого процесу та спостереження за дотриманням законодавства на виборах до Верховної Ради України, які відбудуться у жовтні 2012 року.

З грудня 2011 року коаліція виборчих ініціатив «ДЗВІН» розпочала інформаційно-просвітницьку роботу, метою якої є провести роз’яснювальну роботу серед виборців щодо нюансів виборчого законодавства задля забезпечення реалізації виборчих прав громадян та широкого інформування населення.

Інформаційна кампанія охоплює 300 міст України. Важливим елементом кампанії є проведення вуличних акцій «Порадь депутату щодо виборчого законодавства». Основними завданнями акції є інформування громадян про хід підготовки до виборів, нюанси виборчого законодавства та підвищення їх мотивації до участі у виборчому процесі.

З метою вияснення ставлення громадян до зміни законодавства та формування порад депутатам стосовно їхньої діяльності, по всій Україні відбудеться опитування 12000 виборців. Під час акції волонтерами коаліції роздаватимуться інформаційно-просвітницькі матеріали «Що потрібно знати виборцю на виборах до Верховної Ради».

Результати громадського опитування будуть узагальнені та використані для вироблення пропозицій щодо внесення змін у виборче законодавство. Вони будуть представлені виборцям через місцеві ЗМІ.

Загальними результатами інформаційної кампанії стануть:

  • напрацьовані експертні висновки щодо технологічності виборчого законодавства та його спроможності забезпечити прозорість виборчого процесу та реалізацію виборчих прав громадян;
  • сформовані пропозиції щодо змін до виборчого законодавства;
  • сформовано основу кампанії громадського представництва через напрацювання спільних пропозицій від місцевих експертів, представників громадських організацій, активних виборців, котрі братимуть участь у виборчій кампанії.

Пропозиції щодо змін до законодавства, котрі дозволять підвищити прозорість та чесність виборчого процесу, будуть узагальнені та запропоновані до розгляду депутатам Верховної Ради.

Реалізація інформаційно-просвітницької кампанії щодо змін виборчого законодавства України стала можливою завдяки сприянню Міжнародної фундації виборчих систем за підтримки Агентства США з міжнародного розвитку.

Андрій ПЕТРОВ, «Полтавщина»

На правах реклами

Останні новини

Полтавщина:

Наш e-mail:

Телефони редакції: (095) 794-29-25 (098) 385-07-22

Реклама на сайті: (095) 750-18-53

Запропонувати тему