Розмір тексту

Чеський двоповерховий потяг випробував полтавську колію (фото)

Двоповерховий потяг Skoda Vagonka
Двоповерховий потяг Skoda Vagonka | Фото: Богдан Овчар

Нещодавно Україна придбала в Чехії два суперсучасні потяги Skoda vagonka

Полтавець Богдан Овчар колекціонує світлини транспорту, тож 2 квітня встиг зафотографувати новинку — потяг Skoda vagonka йшов з Харкова на Полтаву з випробувальною метою. 140-150 кілометрів він подолав усього за півтори години.

Потяг Skoda Vagonka їхав практично безшумно — звук при його русі нагадує метрополітенівський. У нього тоновані вікна, корпус розписаний символікою Євро-2012.

Skoda vagonka на Південному вокзалі у Полтаві

Skoda vagonka на Південному вокзалі у Полтаві

Skoda vagonka на Південному вокзалі у ПолтавіSkoda Vagonka на Південному вокзалі у Полтаві

Полтавець звернув увагу на деякі технічні деталі. Отже, експериментальний потяг складався із 6-ти вагонів — 2-х головних і 4-х проміжних. Підвіска головних вагонів має з кожного боку по 4 пружини та пневмобалон, що зовні нагадує звичайну автомобільну камеру. А підвіска чотирьох проміжних вагонів має лише по дві пружини та пневмобалон. Двері відчиняються не так, як у традиційних приміських дизелях, електричках та вагонах метрополітену — в різні сторони і в середину бортів. А так, як у автобусах типу «Вольво» і «Сканія» — вперед і назовні. Перед зачиненням дверей світиться червоний світлодіод та пищить зумер.

Побачити потяги Skoda vagonka в Полтаві у майбутньому буде навряд чи можливо — на відміну від корейських Hyundai Rotem курсувати через наше місто вони не будуть.

Анна ДОВГОШЕЙ, «Полтавщина»

Останні новини

Полтавщина:

Наш e-mail:

Телефони редакції: (095) 794-29-25 (098) 385-07-22

Реклама на сайті: (095) 750-18-53

Запропонувати тему