Розмір тексту

Міліціонери Полтавщини декларують свої доходи без страху

У 2012 році абсолютно усі українські міліціонери повинні задекларувати доходи. До того ж — не тільки свої, але й усієї своєї родини

Міністерство внутрішніх справ зобов’язало усіх правоохоронців задекларувати свої доходи. Як повідомляють на офіційному сайті відомства, до таких дій вдалися відповідно до статті 12 Закону України від 7 квітня 2011 року № 3206-VІ «Про засади запобігання і протидії корупції», яка набрала чинності 1 січня 2012 року. У декларації заповнювач має вказати не тільки власну зарплатню, а й заробітну плату своїх родичів.

Відтак, до 1 квітня всі правоохоронці мають подати декларації про майно, доходи, витрати і зобов’язання фінансового характеру за минулий рік. У документ треба внести дані про рухоме та нерухоме майно, аліменти, спадщину, дивіденди, подарунки і виграші, дохід отриманий від цінних паперів, витрачене на пенсійне страхування.

За словами начальника прес-служби міліції області Юрія Сулаєва, у цьому році таке декларування доходів відбудеться вперше: дані про дохід подаватимуть абсолютно усі правоохоронці — від найнижчих до найвищих чинів. Полтавські міліціонери задекларують свої доходи вже до 16 березня поточного року: роз’яснювальні доходи з особовим складом вже провели. Про те, як міліціонери та їхні родини відреагували на таке нововведення, Юрій Сулаєв розповів наступне:

— Відреагували позитивно. А як же, міліції нічого боятися! Якщо людина живе чесно, то чому б їй бути проти декларування доходів. Якщо хтось думає, що правоохоронці шикарно живуть, він помиляється. Наприклад, 80% з них і досі живуть у гуртожитках. Деякі з них стоять у черзі за квартирою більше 10 років.

До речі, нещодавно до Конституційного суду України звернулись регіонали з проханням скасувати норми до заповнення декларації в частині видатків на суму вище 150 тисяч гривень у 2012 році. Як пояснив лідер Партії регіонів Олександр Єфремов, чиновникам важко буде зібрати усі чеки за дорогі покупки для декларування видатків.

Каріна ТЮТЮННИК, «Полтавщина»

Останні новини

Полтавщина:

Наш e-mail:

Телефони редакції: (095) 794-29-25 (098) 385-07-22

Реклама на сайті: (095) 750-18-53

Запропонувати тему