Розмір тексту

Полтавська влада на Новий рік зробила полтавцям неприємний подарунок

Полтавці в середньому платитимуть за житло в 2 рази більше

Вчора на засіданні Полтавського міськвиконкому одноголосно затвердили нові тарифи на утримання будинків та прилеглої території.

Доповідачем перед міським головою Полтави Олександром Мамаєм та начальниками профільних управлінь був Сергій Сінельнік — керманич міського УЖКГ. В результаті недовгого обговорення присутні одностайно підтримали нові тарифи. Відтепер полтавці сплачуватимуть за «комуналку» від 1,5 до 4,0 грн. за кв. м. Про це нам повідомив голова громадської ради Полтави Станіслав Сердечний.

— Дивно, але ніхто з присутніх навіть не подивився на цей абсурдний документ, — говорить Сердечний. — Наприклад, ніхто не звернув увагу на те, що в проекті рішення розцінки розписані на кожний ЖЕД окремо, хоча п’ять із них фактично мають одну адміністрацію. Я поставив запитання про нормативно-юридичне обґрунтування тарифів та про те, що документ не обговорювала громадськість. На це пан Сінельнік відповів, що громадські слухання проводилися. Але це була вузька нарада в складі тих же начальників ЖЕД. Тому це змова та корупція.

Нічого не знає про нові затверджені тарифи і голова обласного теруправління АМКУ Володимир Оніщенко:

— Ні, нічого ми не отримували. Я попереджав губернатора, щоб ці тарифи у Полтаві не з’явилися, бо є сумніви щодо їх економічного обґрунтування. Тому я дам вказівку, щоб це рішення міськвиконкому було у нас. Це питання у нас на контролі і ми будемо його досліджувати.

Ян ПРУГЛО, «Полтавщина»

Останні новини

Полтавщина:

Наш e-mail:

Телефони редакції: (095) 794-29-25 (098) 385-07-22

Реклама на сайті: (095) 750-18-53

Запропонувати тему