Розмір тексту

У Полтаві вже три роки виходжують «важких» новонароджених

Відділення інтенсивного виходжування та реабілітації новонароджених Полтавської обласної дитячої клінічної лікарні на днях відсвяткувало свій третій день народження

Завідуюча відділенням Юлія Гончарова підбила підсумки трирічної роботи. Наполеглива праця молодої команди фахівців принесла певні помітні досягнення. Наприклад, кількість повторних переводів до відділення інтенсивної терапії за ці 3 роки значно зменшилась (менше, ніж 1% за 11 місяців 2011 року, порівняно з показником 2009 року — 18,4%). Також вдалося скоротити середній термін лікування.

За 3 роки існування відділення запроваджено комплексний підхід у виходжуванні новонароджених, надається медико-психологічна допомога батькам. Адже, за словами Юлії Гончарової, це не хвороба, це не нозологія, не патологія — це стан. І тут малюкові допомагають його пережити, щоб цей стан був не травмуючим, а розвиваючим. За цей період у відділенні проліковано 381 дитину, з них з вагою менше 1,5 кг — 89, менше 1 кг — 34 немовлят. Довгі дні виходжування дають надію кожній сім’ї, родині принести в дім здорове дитя, а з ним і велике щастя, заради якого живе на цій землі кожен із нас.

Окрім досягнутих результатів, завідуюча відділенням Юлія Гончарова оголосила пріоритети у подальшій роботі злагодженої команди фахівців. Зокрема, передбачається введення методу «Кенгуру», розробка нових та удосконалення старих протоколів лікування, створення центру корекції раннього розвитку, медичний супровід і психолого-педагогічна підтримка дітей до 3-х років.

Безумовно, всі ці надбання не даються помахом чарівної палички. Це кропітка праця і щире прагнення команди фахівців відділення подарувати повноцінне життя крихіткам-«поспішайкам».

Прес-центр Головного управління охорони здоров’я Полтавської ОДА

Останні новини

Полтавщина:

Наш e-mail:

Телефони редакції: (095) 794-29-25 (098) 385-07-22

Реклама на сайті: (095) 750-18-53

Запропонувати тему