Розмір тексту

У Полтаві гірлянда зупинила рух тролейбусів

У Полтаві гірлянда зупинила рух тролейбусів
У Полтаві гірлянда зупинила рух тролейбусів | Фото: Каріна Тютюнник

Місцеві тролейбуси припинили рух на дві з половиною години через гірлянду біля Полтавської ОДА

Учора в вечірній час полтавці були змушені користуватися послугами автобусів та маршрутних таксі — тролейбуси стали.

Близько 19:00 журналісти нашого інтернет-видання зафіксували чотири тролейбуси, які стояли «рядочком» по вулиці Жовтневій. За словами читачів, усього припинили рух не менше десяти одиниць цих транспортних засобів.

Як повідомив «Полтавщині» начальник КП «Полтаваелектроавтотранс» Петро Карпенко, причиною несправності стало пошкодження тролейбусної контактної мережі. Ким?

— Місто прикрашали до Нового року. Аж потім тролейбуси зупинилися. Ми шукали причину цього і виявилося, що, нею стала красива гірлянда. Її чіпляли біля Полтавської обласної державної адміністрації — і пошкодили нашу контактну мережу. Відтак, прикрасу зняли. А тролейбуси продовжили рух у звичайному режимі, — зазначив Петро Карпенко.

На скільки часу стали тролейбуси, сказати важко. За словами Петра Карпенка, «спочатку поїхали одні, інші ж — ні. Потім — навпаки. Загалом, рух було припинено десь на дві з половиною години».

Ми запитали у місцевих кондукторів тролейбусів, скільки грошей (заробітна плата) вони отримують за зміну. Нам відповіли: «Близько 50 гривень, з врахуванням різних факторів».

Якщо зміна — 8 годин, то за дві з половиною години вони отримують приблизно 15 гривень 60 копійок. Так і виходить, що красива, за словами Петра Карпенка, гірлянда біля Полтавської обласної державної адміністрації обійшлася кожному кондуктору у майже 16 гривень заробітної плати.

Каріна ТЮТЮННИК, «Полтавщина»

Останні новини

Полтавщина:

Наш e-mail:

Телефони редакції: (095) 794-29-25 (098) 385-07-22

Реклама на сайті: (095) 750-18-53

Запропонувати тему