Розмір тексту

У Гадячі після шестирічної реконструкції відкрили кіноконцертний зал

У Гадячі після шестирічної реконструкції відкрили кіноконцертний зал
У Гадячі після шестирічної реконструкції відкрили кіноконцертний зал | Фото: adm-pl.gov.ua

Кіноконцертний зал «Дружба» у Гадячі розрахований на 450 глядацьких місць

Шість років тривала трансформація кінотеатру у кіноконцертний зал з клубними приміщеннями. У 2010 році було завершено першу чергу будівництва. Усього на будівельні роботи та обладнання об’єкта витрачено 11,3 млн. грн. — кошти з районного та державного бюджетів.

Кіноконцертний зал розрахований на 450 глядацьких місць, у ньому встановлено зручні крісла, сучасну систему звукофікації, освітлення та відеопроекційне обладнання. Передбачені приміщення для занять гуртковою роботою, проведення репетицій тощо. Про це повідомляє прес-служба Полтавської ОДА.

Як зазначив голова РДА, депутат обласної ради Володимир Беседа, відкриття другої черги будівництва кіноконцертного залу «Дружба» є знаковою подією для усього Гадяцького району, адже майже десять років приміщення районного будинку культури не функціонувало. Відтепер жителі міста і району зможуть відвідати концерти, переглядати художні фільми і культурно відпочивати.

Сьогодні у Гадячі з нагоди відкриття закладу зібралися керівники обласного рівня, представники трудових колективів, творчої інтелігенції, ветерани.

Від обласної державної адміністрації «Дружба» отримала мікшерний пульт, від обласної ради — кондиціонери, від РДА — пилососи, від районної ради — підсилювач апаратури.

Також за вагомий особистий внесок у відбудову об’єкта «Реконструкція кінотеатру „Дружба“ під кіноконцертний зал» голові районної ради Олександру Міняйлу вручено Почесну грамоту обласної державної адміністрації.

За словами місцевих мешканців, оновлена будівля чимось нагадує ПД «Листопад» у Полтаві.

Тим часом у Гадячі є ще одна споруда, яка дуже потребує ремонту, — це районний будинок культури імені Лесі Українки на 600 місць, який був споруджений у 1961 році. Нині він у аварійному стані.

Тетяна ЄРМОЛЕНКО, «Полтавщина»

Останні новини

Полтавщина:

Наш e-mail:

Телефони редакції: (095) 794-29-25 (098) 385-07-22

Реклама на сайті: (095) 750-18-53

Запропонувати тему