Розмір тексту

Полтавці не знають, для чого існує обласна рада

Полтавці не знають, для чого існує обласна рада
Полтавці не знають, для чого існує обласна рада | Фото: poltava.pl.ua

«Полтавщина» дізналася, чи виправдовують, на думку мешканців міста, своє існування органи місцевого самоврядування

7 грудня в Україні святкували День місцевого самоврядування. Це професійне свято всіх, хто працює в сільських, селищних, міських, районних та обласних радах та представляє народних обранців.

З цієї нагоди ми запропонували полтавцям привітати на сторінках нашого інтернет-видання представників міської та обласної рад Полтави. Також ми запитали у мешканців нашого міста, чи виправдовують ці органи своє існування?

Віталій:

— Я никого не хочу поздравлять! Особенно, Мамая. Я контактировал с ним еще до того, как он поднялся вверх. И то, что вижу сейчас, меня не радует. Не то, чтобы, каким был, таким и остался, но вижу, что к людям он относится с корыстью. А рыба гниет с головы... Какой глава, такой и горсовет. А жаль. Мало что вообще этот орган самоуправления делает: дороги — кошмар, канализация — «супер». А когда из Киева приедут, так они показуху устраивают: и горсовет, и облсовет. Хотя, можете подумать, что я не образован, но, реально, даже не могу сказать ничего про последних — не знаю, что они сделали, кроме как на фотографии поулыбались... Может, для пенсионеров и инвалидов городская власть что-то делает, для меня — ничего. Я этого не ощущаю. А вот лицемерие и игру на показ — так это и вычислять не надо. Спасибо им, актеры, хотя бы, неплохие... А про облсовет полтавский ничего не скажу.

Леонід Іванович з дружиноюЛеонід Іванович з дружиною

Леонід Іванович:

— Я хочу поздравить и Мамая, и Удовиченка. Они очень хорошие люди. Вон, троллейбусы горсовет дал. Ходят они регулярно. В городе чистота, порядок. Про ярмарки важно упомянуть: цены урегулированы, их сбили. Но за это Мамай отвечает... А облсовет — тоже молодцы.

Валентина:

— Горсовет я поздравляю, а облсовет — не хочу. Почему? Ну, не хочу — и все! Мне, вообще, кажется, что из этих двоих нужно оставить только один орган самоуправления — городской, а областной ликвидировать. Они все равно подчиняются Киеву, так вот пусть из Киева и руководят. А про горсовет скажу, что они, в принципе, оправдывают свое существование, но на 50%.

Людмила ВасилівнаЛюдмила Василівна

Людмила Василівна:

— Я вітаю облраду. Чому? Бо вони добре роблять — додають мені потрошку пенсію, а там, дивись, хороша сума виходить. Я цій раді довіряю. Ось про обласну владу я хорошої думки через Удовіченка. Він пенсіонерів не ображає і усе необхідне, що від нього полтавці очікують, виконує. Я знаю, що Удовіченко за народ і за людей! Ну, а міськрада — теж непогані люди. Знаєте, що: вони добре підбирають кадровий склад. Ось, наприклад, у другій поліклініці мене лікує Катя Полтавець. Серце у неї добре, а жінка молода і турботлива. Ну, хто я їй, мама? А вона усе одно піклується. Тому молодці там в тій вашій міській раді — хороших людей на посади призначають.

ВіталійВіталій

Віталій:

— Ну, Мамая поздравляю. Почему? Да, нормальный мужик! Но работу его и полтавского горсовета расцениваю 50 на 50. Вроде, людей они не обижают. Это хорошо. Но то, что ничего не делают для того, чтобы нам лучше жилось — это плохо. Такое какое-то пассивное состояние. По облсовету ничего не скажу. Я его работы просто не вижу. Что городская власть? Там мусор не убрали, там лифт поломался... Можно их поругать, можно похвалить. А работы областных властей я не наблюдаю. Она нас не касается.

Віталій:

— Нікого я вітати не буду. Вони самі себе вже привітали... Як на мене, ніхто з названих вами рад не виправдовує свого існування. Міська рада ніяк дороги зробити не може — поплюють-поплюють — і все. Місто брудне. Ну, у центрі, звичайно, гарно, а на околицях? Про облраду нічого не скажу, я про неї нічого не знаю.

Микола:

— Я живу у селі неподалік від Полтави — за 7 кілометрів. То не знаю, що там ваша міськрада, але у нас ні облрада, ні райрада нічого не роблять. Клуб був непоганий — розвалили: вікна побиті, двері поламані. Навіть зупинки для транспорту немає. І стоїш під дощем, мокнеш, бо ж нікому, бачите, три стінки з дахом поставити і назвати зупинкою: ні облрада, ні райрада і пальцем не ворухне. І навіщо тоді існують? Я вважаю, що нічого вони, ніякого існування свого, не виправдовують.

Олена:

— Да ну, пусть поздравляют себя сами... Про горсовет можно говорить и позитивное и негативное. А вот что делает областной совет, не скажу. Слышала там про 5 миллионов зерновых — их заслуга? Ну, тоже, «нагнули» кого-то, а чтоб про них информацию вам дать... Надо на их сайте глянуть.

ІванІван

Іван:

— Не хочу вітати нікого. Чому? Старий, лінивий став (посміхається. — Авт.). А міськрада молодці! Дороги щось там будують. У місті чисто. Добре, що є такі керуючі , і що, керують саме ті, хто зараз за кермом. Облрада? Не знаю...

АлінаАліна

Аліна:

— Да, поздравить, в принципе, можно. А по поводу областного и городского советов, мне кажется, они оправдывают свое существование наполовину. Но город немного не доработал в сфере транспортных услуг. С института связи, например, сложно выехать в другую сторону — на Половки. Нужно ждать долго. То же самое вечером с транспортом на Дублянщину. А про областной совет я не скажу. Что это? Я их работы не вижу.

Євгеній:

— Полтавською міськрадою я більше не задоволений, ніж задоволений. Тому що частіше вони відстоюють інтереси певних категорій населення, а не усіх полтавців. А своє існування, на мою думку, міськрада виправдовує на 30-40%. Чому? Дивіться пункт перший... Наприклад, можна було купити не 10 тролейбусів, а 5. При цьому кошти направити на ремонт старих транспортних засобів. З приводу рейдерського захвату ринку... Якось не по-людськи вийшло. Думаю, можна було більш мирними шляхами усе вирішити. Про облраду запитайте когось іншого. Мені соромно зізнатися, але я не знаю, чим вони займаються. Думаю, по області щось таки-роблять. Хороше, я маю на увазі.

ЛюдмилаЛюдмила

Людмила:

— Поздравить можно. Словесно. Хочу пожелать властям, чтобы у них было больше возможностей для того, чтобы сделать жизнь полтавчан лучше. Мне кажется, и облсовет и горсовет Полтавы свое существование оправдывают. Все-таки нужно, чтобы органы местного самоуправления были. Например, не приняли твое заявление в ЖЕКе — ты в горсовет. Все-таки есть кому пожаловаться. Про облсовет не знаю. Простите.

Олексій:

— Поздравить я хотел бы власти местные только с той точки зрения, что они — люди. Понимаете, как бы там ни было, как бы они себя не вели (а иногда мне, как отцу, приходит в голову: хорошенько было бы их всех выпороть — в качестве профилактики — или на гречку поставить... Что-то я отошел от темы...), но пожелаю им хорошего здоровья и побольше есть шоколада и капусты. Говорят, от них мозг активнее работать начинает. Короче, счастья им. И еще чего-то хорошего — исполнения мечты...полтавчан (улыбается. — Авт.). А по поводу оправдания существования... Помните мультик о собаках Мушкетеров. Там кот кричал: «В погоню за Д’А ртаньяном! Возьмите всех котов — лучших из лучших». Миледи: «Лучшие из лучших зализывают раны». — «Тогда возьмите лучших их худших». Мне кажется это и про облсовет, и про горсовет. Власть никогда не может быть хорошей — идеальных нет. А у народа «работа» такая — быть всем недовольным и критиковать. Но наши — лучшие из худших. Ведь могло же быть хуже! Поэтому думаю, что как-никак они молодцы: стараются, что-то там делают. Как говорится «шо маємо, то маємо».

Каріна ТЮТЮННИК, «Полтавщина»

Останні новини

Полтавщина:

Наш e-mail:

Телефони редакції: (095) 794-29-25 (098) 385-07-22

Реклама на сайті: (095) 750-18-53

Запропонувати тему