Розмір тексту

Що пов’язує між собою Сороса, СП «Нібулон», Мамая і Веревського

Юрій Ісаєв та Олександр Мамай
Юрій Ісаєв та Олександр Мамай | Фото: Ян Пругло

Журналісти, за підтримки фонду «Відродження», звинуватили у привласненні чужого зерна Олександра Мамая та Андрія Веревського

На днях в електронних ЗМІ з’явилася інформація, в якій йдеться про те, як власники продукції, що зберігалася на полтавському елеваторі ТОВ «Інтер-Агро», тепер не можуть забрати її назад. Щодо елеватору, то автори статті стверджують, що міський голова Полтави Олександр Мамай та народний депутат України Андрій Веревський і члени їхніх родин шляхом багатьох перепродаж фактично продали цей об’єкт самим собі. Таким чином, на думку журналістів, вище згадані особи привласнили собі чужий товар. Зокрема зерно, яке належить ТОВ СП «Нібулон».

Журналістське розслідування підписане Іваном Красіковим та Сергієм Головньовим, які працюють за підтримки міжнародного фонду «Відродження». Як відомо, засновником фонду є американський мільярдер Джордж Сорос.

На сьогоднішній прес-конференції міський голова Полтави Олександр Мамай, відповідаючи на запитання «Полтавщини», прокоментував ці звинувачення на свою адресу.

— Якщо такі журналісти існують в природі, то готовий з ними поспілкуватися і відповісти на всі їхні запитання, — сказав мер. — Щодо мого бізнесу, то, як відомо, міський голова не має права на таку діяльність, а тому я переписав все на рідних та знайомих, як це роблять усі. Щодо «Нібулону», то є рішення суду. Якщо підприємство внесе кошти за зберігання продукції, то забере її до кілограма.

Стосовно бізнесових та родинних зв’язків з нардепом Андрієм Веревським, то міський голова відповів, що він не проти тісніших зв’язків із ним, адже останній «успішний бізнесмен». Також мер нагадав, що одна з його доньок випадково познайомилася із двоюрідним братом Веревського в Києві, а згодом вийшла за нього заміж.

Щодо «наявності в природі» журналістів, то протягом кількох хвилин нам вдалося дізнатися, що Іван Красіков — це керівник Дніпропетровської обласної громадської організації «Незалежна асоціація журналістів». На одному із інформаційних сайтів України є його фото. Принаймні одного Сергія Головньова ми знайшли у «Комерсанті-Україна». Також він згадується в якості спостерігача під час останніх виборів в місцеві ради на Дніпропетровщині.

Ян ПРУГЛО, «Полтавщина»

Останні новини

Полтавщина:

Наш e-mail:

Телефони редакції: (095) 794-29-25 (098) 385-07-22

Реклама на сайті: (095) 750-18-53

Запропонувати тему