Розмір тексту

У Полтаві через маршрутчиків-«перевертнів» постраждають їхні роботодавці

За маршрутчиків-«перевертнів» постраждають їхні власники
За маршрутчиків-«перевертнів» постраждають їхні власники | Фото: Каріна Тютюнник

У відділі з питань транспортних перевезень та зв’язку Полтавського міськвиконкому категорично і жорстко вирішать проблему з водіями, які їздять не за своїми маршрутами

Ще місяць тому ми писали про «маршрутчиків-перевертнів». Як встановила «Полтавщина», після 21:00 у деяких з них усе відбувається, як у казці про Попелюшку. Тільки у нашому випадку сукня не перетворюється на лахміття, а карета на гарбуз, натомість — змінюються таблички зі справжніми маршрутами на «Кільцевий». А там, як відомо, пасажирів ніколи не бракує. На Дублянщину ж, Вакуленці та Лісок виїхати важко, а інколи — й нереально.

Учора під час ДТП на перехресті вулиць Халтуріна, Маршала Бірюзова, Зіньківської та Жовтневої (біля Решетилівського шляхопроводу) «Полтавщина» фотографувала місце події. Пізніше ми підкреслили, що на одному з фото є дивне маршрутне таксі. Збоку таблички не було, натомість спереду позначалося — «Кільцевий». А номери ВІ 1228 АА журналісти нашого видання вже бачили під час вечірньої перевірки їзди транспортних засобів за їхніми маршрутами. При цьому на годиннику була не 21:00, а ще тільки 18:05.

У відділі з питань транспортних перевезень та зв’язку Полтавського міськвиконкому підтвердили, що водій вище зазначеної маршрутки мав їхати на Вакуленці. Начальник КП «Центральна диспетчерська служба міських пасажирських перевезень» Володимир Васильєв повідомив, що під час нещодавньої перевірки ним також зафіксований випадок порушення водієм ВІ 1228 АА правил руху за своїм маршрутом — заява передана заступнику начальника відділу з питань транспортних перевезень та зв’язку полтавського міськвиконкому Сергію Шпаку.

ВІ 1228 ААВІ 1228 АА

— Водії тих маршруток, які були помічені в махінаціях з чужими маршрутами, отримали попередження, — зазначив він. — Якщо через 15 діб наша перевірка зафіксує, що вони таки-продовжують займатися цією діяльністю, міськвиконком буде змушений розірвати договір з перевізником. Саме це зараз і загрожує роботодавцю водія псевдо-кільцевого ВІ 1228 АА. Якщо на фото видно номер і факт причетності водія до зміни таблички і свідомого руху за чужим маршрутом підтвердиться, договір з його роботодавцем ми розірвемо.

На запитання, чому за вчинки водія відповідатиме перевізник, і чому за помилки першого страждатиме останній, Сергій Шпак відповів так:

— Це передбачено законодавством, тому що перевізник має підбирати собі працівників і контролювати, аби їхні дії були відповідними до чинних правил. До того ж у разі невиконання умов та порушень правил перевізник і сам може розірвати договір зі своїм працівником і раніше

Каріна ТЮТЮННИК, «Полтавщина»

Останні новини

Полтавщина:

Наш e-mail:

Телефони редакції: (095) 794-29-25 (098) 385-07-22

Реклама на сайті: (095) 750-18-53

Запропонувати тему