Розмір тексту

Скільки коштуватиме проїзд в Полтаві — знають тільки в Києві

Богдан А09202 КП «Полтаваелектроавтотранс»
Богдан А09202 КП «Полтаваелектроавтотранс» | Фото: Євген Асауленко

Полтавський тариф в 1,75 гривень у звичайному режимі руху розглядається в Києві

Полтавські перевізники обґрунтовано просять підвищити тариф до 1,75 грн. на проїзд у міському транспорті, який працює у режимі звичайного руху. Як відомо, полтавський автотранспорт працює в режимах звичайного руху та маршрутного таксі. Тарифи відповідно складають 1,5 грн. та 1,75 грн. Є й пільговий тариф в гривню, однак наразі його до уваги не беремо. По першому тарифу, в основному, працюють автобуси КП «Полтаваелектроавтотранс». Як повідомив заступник начальника відділу транспортних перевезень та зв’язку Полтавського міськвиконкому Сергій Шпак, ще наприкінці літа ці перевізники подали до міського управління соціального розвитку своє обґрунтування на новий тариф у 1,75 грн. Як повідомила начальник цього управління Наталія Бондаренко, подані розрахунки в управлінні перевірили і надіслали їх на узгодження в міністерство економічного розвитку і торгівлі. Після цього цифри узгодять в міністерствах інфраструктури та регіонального будівництва. Коли остаточний «вердикт» спустять до Полтави — невідомо.

Сергій Шпак розповів, що перевізники, які на тимчасових договорах працюють на кільцевому маршруті, не змінилися. Це товариства «Автошлях» і «Кочерга та Лахутін». Коли буде оголошений конкурс на постійного перевізника — у відділі не знають. Невідомо міськвиконкомівським транспортникам і те, коли проїзд в полтавських маршрутках підвищиться до 2 грн.

Нагадаємо, що з 5 лютого вартість проїзду у полтавських маршрутках зросла до 2 грн. Проти цього виступили в Полтавській облдержадміністрації та в АМКУ. Тоді міська влада вирішила провести поетапне підвищення для маршруток: з 1,25 до 1,75 та до 2,00 грн.

В березні міністерство економіки затвердило для Полтави тариф для звичайного режиму руху в 1,50 грн.

Ян ПРУГЛО, «Полтавщина»

Останні новини

Полтавщина:

Наш e-mail:

Телефони редакції: (095) 794-29-25 (098) 385-07-22

Реклама на сайті: (095) 750-18-53

Запропонувати тему