Розмір тексту

Якщо на Полтавщині з’явиться свій Лозінський — губернатор «відповість головою»

Якщо на Полтавщині з’явиться свій Лозінський — губернатор «відповість головою»
Якщо на Полтавщині з’явиться свій Лозінський — губернатор «відповість головою»

Про це сказав сьогодні під час сесії обласної ради губернатор Олександр Удовіченко, відповідаючи на запитання депутата Олександра Масенка

Нагадаємо, одним із питань порядку денного була передача в оренду на 15 років 24 га мисливських угідь у Диканському, Зіньківському та Котелевському районах. Цій темі «Полтавщина» вже присвятила два матеріали. Зокрема, на наших сторінках з цього приводу свої аргументи «проти» навели депутати облради Степан Бульба, Олександр Масенко та колишня депутатка Надія Мякушко. Про ТОВ «Зелений бір», яке претендує на ці землі, говорили днями і на постійній депутатській комісії з питань екології і раціонального природокористування. Тоді начальник обласного управління лісового та мисливського господарства Юрій Тараненко доповів, що сьогодні держава, на жаль, не здатна ефективно вести мисливське господарство, тому без додаткових капіталовкладень не обійтися.

Ініціатором і автором проекту резонансного рішення став голова ОДА Олександр Удовіченко. Тому, коли сьогодні на Юрія Тараненка посипалися запитання з приводу можливої появи у мисливських угіддях «полтавського Лозінського», який замість тварин відстрілюватиме селян, губернатор «взяв удар на себе»:

— Моя голова відповідатиме по «Зеленому бору». Я несу відповідальність, якщо з’явиться Лозінський... Повірте мені, з нового року закінчуються строки оренди і у нас будуть десятки таких питань — про передачу в оренду мисливських угідь.

Олександр Удовіченко також навів приклади вдалого господарювання в мисливських угіддях на Полтавщині. І зазначив: якщо будуть якісь проблеми — рішення переглянуть, адже землі лише віддані в оренду.

Депутат Степан Бульба навів численні заперечення проти передачі мисливських угідь у приватні руки і нагадав про нещодавню Раду регіонів, де Президент України Віктор Янукович заборонив передавати рекреаційні зони приватникам. Але рекреаційні зони і мисливські угіддя — різні речі, з початку року щодо першого питання нікому дозволів не погодили, — підкреслив губернатор.

Олександр Удовіченко також нагадав присутнім, чому, на його думку, депутати минулого скликання не віддали в оренду згадані 24 га ТОВ «Зелений бір»:

— Ми пам’ятаємо, як кілька років тому при колишній владі наша колега Мякушко зробила собі на цьому питанні суперпіар, — емоційно зазначив губернатор, пригадавши колишній депутатці й вислів «Удовіченко і його кліка».

На завершення суперечки Юрій Тараненко зазначив, що держава від ТОВ «Зелений бір» отримає тільки зиск: орендну плату та гроші за ліцензії на відстріл звірів.

Більшістю голосів резонансне рішення депутати прийняли.

Цю ситуацію журналісти після сесії попросили прокоментувати голову облради Івана Момота. Зокрема, чи правда, що засновники «Зеленого бору» — харківські магнати із владних структур. На що очільник обласної громади не дав конкретної відповіді, а лише зазначив, що ці «хороші люди» — українці і вони будуть добре господарювати у мисливських угіддях на Полтавщині.

Анна ДОВГОШЕЙ, «Полтавщина»

Останні новини

Полтавщина:

Наш e-mail:

Телефони редакції: (095) 794-29-25 (098) 385-07-22

Реклама на сайті: (095) 750-18-53

Запропонувати тему