Розмір тексту

Володимир Головко: Речовий ринок «Полімпекс» — був, є та буде приватним

Речовий ринок «Полімпекс» у Полтаві
Речовий ринок «Полімпекс» у Полтаві | Фото: poltava.pl.ua

На редакційну пошту інтернет-видання «Полтавщина» надійшов лист від генерального директора ПРАТ «Полімпекс» Володимира Головка. Автор хотів висловити свою думку щодо вчорашнього рішення депутатів Полтавської міськради. Публікуємо його повністю із незначними правками.

Володимир ГоловкоВолодимир Головко

27 вересня 2011року було прийняте рішення Полтавською міською радою про передачу в оренду земельної ділянки по вул..Фрунзе, 34а, комунальному підприємству «Полтава-Сервіс». До речі речовий ринок ПРАТ «Полімпекс», розташований за адресою вул.Новий базар, 9, на що є відповідна технічна документація, а земельна ділянка має державний кадастровий номер. Хочу зауважити, що це рішення грубо порушує чинне земельне законодавство, згідно якого добросовісний орендар, який має на земельній ділянці своє майно має першочергове право на Ії оренду.

Майновий комплекс речового ринку ніколи не був «безгосподарним», як це зараз говорять міські чиновники, а з 1994 року до теперішнього часу все майно від огорожі , комунікацій, асфальтового покриття і до будівель та споруд — є власністю нашого товариства на підставі державного свідоцтва.

Цій крок став останнім в діях влади по спробі «рейдерського» захоплення нашого

ринку. Першим кроком було рішення від 1 березня 2011 року, яким скасували законне право товариства на оренду землі, а другим — рішення від 14 липня 2011року , яким було надано дозвіл на організацію комунального ринку «Речовий» на тій же земельній ділянці, але за іншою адресою. Враховуючі відверту протиправність цих рішень прокуратурою м.Полтави були принесені протести, які зупинили їх дію, але це не завадило місцевій владі передати в оренду земельну ділянку під нашим ринком КП «Полтава-Сервіс»

Для захисту наших прав товариством на всі ці рішення направлені судові позови до адміністративного суду, щодо їх скасування. Розгляд цих справ по суті почнеться вже в листопаді цього року.

Вчора, з цього приводу, я мав розмову з головою Полтавської ОДА Удовиченко О.В. та просив його втрутитися у цю ситуацію та не допустити силових разбірок до повного вирішення питання у судовому порядку. Крім того , ми направили відповідні листи до адміністрації Президента України, Генеральної прокуратури та координаційної ради з питань розвитку малого та середнього підприємництва при Кабінеті міністрів України.

Наш колектив та приватні підприємці добре знають що таке «комуналізація», ми її пережили і у 2003 році, коли також КП «Полтава-Сервіс» (тоді воно називалося комунальна госпрозрахункова служба по паркуванню автотранспорту) намагалося незаконно знищити наш бізнес та захопити наше майно. Ми його відстояли тоді та відстоїмо і зараз.

Хочу закінчити словами Президента В.Януковича на засіданні Ради регіонів 15.09.2011 року:

«Негативні сигнали від підприємницьких кіл та від простих громадян свідчать, що на місцевому рівні все більше відтворюється механізм кругової поруки, коли місцеве чиновництво, податківці, митники покривають один одного.

Реформи економіки і фінансової системи не можуть відбуватися без суспільної підтримки , насамперед на рівні територіальних громад

Будь-яка контроль-наглядова діяльність поавінна бути чітко регламентована і підпорядкована меті сприяння підприємництву, а не бути джерелом збагачення ділків, що торгують владою.

Ті, хто не може цього робити — займають чужі місця. Я не буду терпіти цієї ганьби. Держава не мусить відповідати за гріхи місцевих князьків.»

«Полтавщина»

Останні новини

Полтавщина:

Наш e-mail:

Телефони редакції: (095) 794-29-25 (098) 385-07-22

Реклама на сайті: (095) 750-18-53

Запропонувати тему