Розмір тексту

У локальній мережі Полтави безкарно розповсюджують порно

Фактично у кожному будинку є комп’ютер. І маленькі діти мають доступ до інтернету, нерідко, як вони розповідають самі, скачуючи звідти мультики

к відомо, зараз під назвами мультиків або фільмів, які користуються попитом, можуть приховуватися порнофільми, не говорячи вже й про те, що часто вони представлені у відкритому вигляді.

Існує стаття 301 в Кримінальному Кодексі України — щодо збереження та розповсюдження порнографічних матеріалів. «Полтавщина» вирішила перевірити, як ці норми закону виконують у Полтаві.

Ми зайшли в локальну мережу міста, яку створили користувачі «Волі». Цей інтернет-провайдер є найбільшим у Полтаві. На запит «порно» з’явилося більше 100 посилань для скачування. Ми припускаємо, що подібна ситуація — і в інших провайдерів. Відповідно у нас виникли запитання: чому адміністратори дозволяють полтавцям розповсюджувати порноматеріали в їхній мережі?

У локальній мережі Полтави безкарно розповсюджують порно(збільшити)

У локальній мережі Полтави безкарно розповсюджують порно(збільшити)

Обмежувати викладення порно не маємо права

На наш запит з цього приводу директор ТОВ «Полтавські телекомунікаційні системи» («Воля») Володимир Дацюк відповів так:

— Суть у тому, що досить часто полтавці помилково ототожнюють послугу доступу до глобальної мережі Інтернет, яка надається компанією її абонентам, із локальною мережею, що самостійно створена самими користувачами. Локальна мережа формується шляхом розповсюдження файлів, що знаходяться на персональних комп’ютерах абонентів. І вона ні в якому разі не є власністю компанії. Тому говорити у даному випадку «ваша мережа» абсолютно неправильно.

Володимир Дацюк зазначив, що телекомунікаційне підприємство не має ні можливості, ні права обмежувати заходами системного адміністрування файлообмін учасників вищезгаданої локальної мережі. За його словами, інтернет-провайдер не наділений правом оцінювати інформацію, яка розповсюджується у локальній мережі абонентами на предмет її відповідності моральним нормам, так само як і не має компетенції щодо встановлення належності інформації до такої, яка порушує публічний порядок або є аморальною за змістом.

Він наголосив на тому, що мережу створюють самі абоненти. Підприємство, відповідно до законодавства, не має права редагувати чи-то обмежувати інформаційні потоки у локальній мережі. Провайдер не надає послугу доступу до такої мережі абонентам, не отримує плати за доступ до неї.

Хай розбирається міліція

— Кожна особа має право на поширення та отримання інформації, доступ до якої не є обмеженим, — вважає Володимир Дацюк, — а виявлення фактів порушення законодавства є виключною прерогативою уповноважених державних органів. У випадку, якщо будь-який інтернет-користувач в Україні порушує законодавство шляхом здійснення розповсюдження порнографічної продукції електронними каналами зв’язку, в тому числі через мережу інтернет, із ним проводять відповідну роботу правоохоронні органи.

Каріна ТЮТЮННИК, «Полтавщина»

Останні новини

Полтавщина:

Наш e-mail:

Телефони редакції: (095) 794-29-25 (098) 385-07-22

Реклама на сайті: (095) 750-18-53

Запропонувати тему