Розмір тексту

38 полтавців вимагають у Президента покарати корупціонерів

Кредитна спілка «Лубно»
Кредитна спілка «Лубно» | Кадр з рекламного ролика

Мешканці Полтави, Лубен та Миргорода, які втратили гроші завдяки , кредитній спілці «Лубно» в даний момент очікують представника із канцелярії Президента

Про це «Полтавщині» повідомив голова міської громадської організації Полтави «Профспілка «Солідарність» та керівник правозахисного проекту «Солідарність проти корупції» Валентин Волошин. Саме він написав звернення до Президента України, в якому йдеться про корупцію в колах відомих посадових осіб на Полтавщині. Підписали його 38 пікетувальників.

За словами Валентина Олексійовича, в руках у людей — плакати із викривальними написами, зміст яких із коментарями він повідомив нам у телефонній розмові з місця подій:

— «Прокуратура, досить свідомо затягувати справу справжніх злодіїв кредитної спілки «Лубно», «Хто кришує злодіїв Осінніх, Новіцького, Маклак, Коваленко, Бібик». Один із братів — у розшуку, другий — почесний громадянин Лубен і кум Білоконя. «Третій рік затягування справи — поміняти слідчого Радського», «За що Войцишен (заст. Генпрокурора України, — Авт.), Бібик (голова наглядової ради КС „Лубно“, — Авт.) та Білокінь (перший заст. прокурора Полтавської області, — Авт.) отримали кар’єрний ріст?», «Корупційних прокурорів до відповідальності, невинних — свободу». Це ті хлопці, яким по 25 років, третій рік сидять в тюрмі. Все більше і більше людей розуміє, що їхні гроші вкрадені давно і вкладені, зокрема, у будівництво торгівельного центру в Лубнах. Обіцяли, що продадуть цей центр і розрахуються.

За словами Валентина Волошина, справжні винні в афері були затримані лише на три доби, а потім відпущені під заставу. Так, за одного із братів Осінніх заплатили 250 тисяч, за Коваленко і Новіцького — по 17 тисяч гривень. Тепер вони на свободі.

Про подробиці цього пікетування і його наслідки читайте на нашому сайті пізніше.

У прес-службі прокуратури Полтавської області нам нагадали, що кримінальна справа з приводу фінансових махінацій службових осіб КС «Лубно» розслідувана і вже у суді.

Анна ДОВГОШЕЙ, «Полтавщина»

Останні новини

Полтавщина:

Наш e-mail:

Телефони редакції: (095) 794-29-25 (098) 385-07-22

Реклама на сайті: (095) 750-18-53

Запропонувати тему