Розмір тексту

24 тисячі гектарів мисливських угідь Полтавщини хочуть віддати приватній структурі

Окремі депутати облради категорично проти такого рішення

28 вересня відбудеться сьома сесія Полтавської обласної ради шостого скликання. Серед інших питань депутати розглянуть питання «Про надання в користування ТОВ „Зелений бір Полтава“ мисливських угідь на території Диканського, Зіньківського і Котелевського районів». Мова йде про загальну площу в 24516 гектарів, які планують віддати у користування на 15 років.

Про цей проект знає депутат Полтавської облради та перший секретар обкому СПУ Степан Бульба. За його словами, це питання вже розглядалося депутатами ради минулого скликання, але тоді його не підтримали. Від імені фракції соціалістів в облраді він висловив позицію щодо даного проекту:

— СПУ категорично проти цього рішення, — говорить Степан Бульба. — Україна вже має сумний досвід приватного користування мисливськими угіддями в Кіровоградській області, де нардеп Лозінський полював не на дичину, а на селянина. Такі рішення — це підготовка до заволодіння землею. І спроби виправдати це нездатністю державних структур користуватися цими угіддями виглядають невдалими. Якщо вони не справляються з обов’язками, то потрібно розібратися чому саме, а не віддавати ліси у приватні руки.

Головний комуніст області та депутат обласної ради Олександр Масенко не знав, що це питання планується винести на розгляд найближчої сесії. Однак він також підтвердив, що його вже розглядали депутати ради минулого скликання. Втім, Олександр Масенко також категорично проти передавати гектари полтавської території у приватне користування.

— Комуністи проти того, щоб лісові та водні ресурси передавати у приватні руки. Вони повинні залишитись у загальнонародному користуванні. Це взагалі абсурд, як, наприклад, можна продати річку?

Кому ж саме передають мисливські угіддя Полтавщини? На останній сесії Полтавської облради п’ятого скликання депутат Надія Мякушко зокрема, відзначила:

— Чи будуть наші діти ходити потім в ці заповідні зони? Шановні депутати, ви — дорослі люди, батьки й діди, будьте свідомими, не віддавайте в приватні руки харківським магнатам майбутнє своїх дітей і внуків!

З цього приводу «Полтавщина» зв’язалася із головою Полтавської обласної ради Іваном Момотом. Щоб почути аргументи за прийняття цього рішення він порадив нам відвідати засідання депутатської профільної комісії, яке відбудеться 20 вересня.

Ян ПРУГЛО, «Полтавщина»

Останні новини

Полтавщина:

Наш e-mail:

Телефони редакції: (095) 794-29-25 (098) 385-07-22

Реклама на сайті: (095) 750-18-53

Запропонувати тему