Розмір тексту

На святкування 170-річчя Драгоманова витратять 754 тис. грн.

На святкування 170-річчя Драгоманова витратять 754 тис. грн.
На святкування 170-річчя Драгоманова витратять 754 тис. грн.

У Гадячі 29-30 вересня відбудеться захід всеукраїнського значення

Проводиться він відповідно до Постанови Кабміну щодо відзначення пам’ятних дат та особистостей.

Найбільші витрати поніс обласний бюджет. Іще на початку року депутати облради виділили на святкування ювілею українського публіциста, історика, філософа, економіста, літературознавця та фольклориста Михайла Драгоманова 299 тис. грн.

— Ці гроші підуть облаштування місця, де 170 років тому була садиба родини Драгоманових. Зараз повним ходом ведуться підготовчі роботи — кладеться тротуарна плитка на доріжки, зводиться дерев’яний будиночок-імітація, на величезному камені буде меморіальна дошка з відповідним написом. Також за кошти обласного бюджету буде облаштований спуск із Лесиного гаю до пам’ятника Лесі Українці та двох криниць. Це старовинні джерела, є відомості, що із них пили Драгоманови. На їхньому місці облаштуємо криниці, поруч встановимо лави для відпочинку, — повідомив «Полтавщині» голова Гадяцької РДА Володимир Беседа.

За словами посадовця ще 140 тис. грн. для святкування 170-річчя дядька Лесі Українки виділили депутати Гадяцької райради. За ці кошти облаштують спеціальні рекламні щити, біг-борди, проведуть інформаційну кампанію та виготовлять сувеніри. Іще 50 тис. грн. виділила Гадяцька міська рада для приведення міста у належний вигляд з нагоди свята.

Крім того, у план заходів з нагоди 170-річчя Драгоманова входить ремонт топкової котельні для школи № 2. Саме там колись навчався видатний науковець, тож недарма заклад носить його ім’я. 200 тис. грн. на ці роботи виділив обласний бюджет, ще 65 тис. грн. — районний.

Також у Гадячі з нагоди свята проведуть народні гуляння та всеукраїнський захід, на який очікуються й закордонні гості.

— Відбудеться науково-практична конференція. Очікуємо на захід не тільки науковців з усієї України, а й делегацію із Болгарії, — зазначив Володимир Беседа.

Анна ДОВГОШЕЙ, «Полтавщина»

Останні новини

Полтавщина:

Наш e-mail:

Телефони редакції: (095) 794-29-25 (098) 385-07-22

Реклама на сайті: (095) 750-18-53

Запропонувати тему