Розмір тексту

Громада села Мелюшки скаржиться на районну владу і чекає губернатора

З редакцією зв’язалися батьки школярів з села Мелюшки Хорольського району. Люди обурені тією оптимізацією, яка зараз відбувається в їхній школі. Мешканці скаржаться: їх залякують

На наше прохання вони висловили свої претензії у листі, який ми і публікуємо.

«Звертаються до Вас батьки дітей Мелюшківської школи та громада села Мелюшки. Після Вашої публікації про те, як громада нашого села бореться за свою початкову школу, до нас дійсно приїхали представники обласного управління освіти Полтавської ОДА. Результат їхньої роботи — публікація на офіційному сайті адміністрації: «06.09.2011 року у Мелюшківській ЗОШ І ст. Хорольського району відновлено заняття — з 10 учнями 1-4 класів працює вчителька». Ми пояснюємо, що це означає.

Заняття з 10 учнями 1-4 класів дійсно відновлено, але вчителька, яка за освітою логопед та психолог, призначена на роботу вихователем групи продовженого дня у Ковалівську ЗОШ I-II ст. , веде уроки безкоштовно. Цій вчительці дозволили допомагати проводити заняття звільненій завідуючій Мелюшківською школою, але також безкоштовно. Ми вважаємо, що робота школи не відновлена, районна влада не прислухається до думки громади села, а навпаки всякими можливими способами залякує батьків та вчительку тим, що проти них буде порушено кримінальну справу. Кожного дня, навіть у період навчання дітей, приїжджають працівники міліції, які вимагають від батьків та звільненої вчительки письмових пояснень про їхні дії, які на думку міліції є протиправними.

На сьогодні атмосфера у селі напружена, жителі села вимагають приїзду голови облдержадміністрації Удовіченка О.В., так як Хорольська влада нездатна вирішити цей конфлікт. Батьки учнів вимагають термінового проведення сесії Хорольської районної ради про відновлення повноцінної та законної роботи Мелюшківської ЗОШ I ст. Та до нас доходять чутки про те, що школа відновлена не буде, бо депутати райради не проголосують за відміну рішення про призупинення діяльності школи

Але громада села Мелюшки попереджає районну владу про те, що наші дії законні і ми будемо стояти до кінця для захисту своїх інтересів, бо вони співпадають з інтересами держави, і якщо чиновники при районній владі нехтують інтересами держави, держава повинна поставити цих чиновників на місце.

Нагадаємо, що за останні 10 років не було витрачено ні копійки державних коштів на утримання школи, крім заробітної плати та закупівлі палива. Ремонти, будівництво внутрішнього туалету, гарячого та холодного водопостачання, каналізації, огорожі школи і т.д. було зроблено силами батьків за рахунок спонсорських коштів.

Громада села Мелюшки звертається до заможних громадян України допомогти коштами нашій школі, яких не вистачає у сумі 7-9 (сім-дев’ять) тисяч доларів США для того, щоб зберегти нашу школу. В іншому випадку ми змушені будемо звернутися з проханням до посольств США, країн Євросоюзу, Росії та інших іноземних держав про допомогу у виділенні таких коштів».

Інтернет-видання «Полтавщина» звертається до заступника голови ОДА Олександра Коваля та Головного управління освіти і науки з проханням прокоментувати ситуацію.

«Полтавщина»

Останні новини

Полтавщина:

Наш e-mail:

Телефони редакції: (095) 794-29-25 (098) 385-07-22

Реклама на сайті: (095) 750-18-53

Запропонувати тему