Розмір тексту

Війна між Полтавською міськрадою та прокуратурою у минулому

Дев’ять протестів прокуратури були зняті з порядку денного сесії, інші 13 міська рада взяла до уваги

На відміну від 9-ї сесії міськради, яка завершилася скандальною словесною баталією між міським головою Олександром Мамаєм та тодішнім прокурором Полтави Андрієм Мироновим, сьогоднішня 13-а сесія, на яку планувалося винести 22 протести прокурора, завершилася спокійно.

Дев’ять протестів прокуратура відкликала назад, інші 13 міська рада взяла до відому. Питання були однотипними і стосувалися унеможливлення регулювання земельних правовідносин Полтавською міською радою. Однак рішенням п’ятої сесії міськради шостого скликання виконкому ради передано повноваження щодо надання, оформлення, продовження та передачі земельних ділянок підприємствам, організаціям та іншим установам. Це трохи розвантажить депутатів та посилить контроль над земельними ділянками.

Тому міська рада сьогодні вирішила запропонувати виконкому надати пропозиції щодо ефективного контролю за використанням та охороною земель та повідомити про це рішення прокурора Полтави.

Інші протести прокуратури взагалі не потрапили до порядку денного. А протест щодо рішення міськради 14 липня 2011 року «Про надання дозволу на розроблення технічної документації із землеустрою щодо складання документів, що посвідчують право власності на земельну ділянку для організації ринку „Речовий“ по вул. Фрунзе, 34-а», не потрапив до порядку денного. Як повідомив на сьогоднішній прес-конференції міський голова Полтави Олександр Мамай, зараз спірні питання з прокуратурою вирішуються ще до сесії.

Ян ПРУГЛО, «Полтавщина»

Останні новини

Полтавщина:

Наш e-mail:

Телефони редакції: (095) 794-29-25 (098) 385-07-22

Реклама на сайті: (095) 750-18-53

Запропонувати тему