Розмір тексту

Влада Полтави запланувала відхилити два протести прокурора

Інші двадцять протестів депутати візьмуть до відому. Але як усувати порушення — міська рада не знає

Завтра депутати міськради серед інших питань розглядатимуть 22 протести прокурора Полтави на рішення мерії.

На сайті Полтавської міської ради розміщені відповідні проекти рішень. Усі вони стосуються земельних питань. Найпоширеніші рішення, що опротестовуються прокуратурою, мають формулювання «Про надання земельних ділянок, оформлення та продовження права користування земельними ділянками».

Із загальної кількості рішень, які прокуратура вважає незаконними, є кілька прийнятих ще попередньою владою, у 2009 році.

Двадцять протестів прокурора міська влада планує прийняти до відому. Однак у другому пункті двадцяти проектів рішень йдеться, що міськрада не може усунути порушення земельного законодавства «у зв’язку з відсутністю у даному протесті визначення, що має вчинити Полтавська міська рада для усунення даних порушень».

Інша ситуація з двома останніми проектами рішень. Протест прокурора Полтави на рішення Полтавської міської ради від 1 березня 2011 року «Про скасування рішення Полтавської міської ради» рада планує відхилити. Нагадаємо, що це березневе рішення стосується іншого документа, прийнятого попередньою владою. Це рішення двадцять дев’ятої сесії від 14.08.08 «Про погодження розташування об’єктів житлово-громадського призначення на території 57 мікрорайону та надання дозволу на виготовлення проекту відведення земельної ділянки для почергової забудови».

Другий протест прокурора, який, ймовірно, буде відхилений, стосується рішення Полтавської міської ради від 14 липня 2011 року «Про надання дозволу на розроблення технічної документації із землеустрою щодо складання документів, що посвідчують право власності на земельну ділянку для організації ринку «Речовий» по вул.Фрунзе, 34-а».

Однак, це тільки проекти. Будь-які висновки можна зробити тільки після сесії міськради шостого скликання.

Якщо деякі протести прокурора будуть відхилені, то прокуратура подаватиме до суду. Про це нам повідомив прокурор Полтавської обласної прокуратури Андрій Миронов. І хоча це вже не його рівень, однак деякі протести, що розглядатимуться завтра на сесії, підписував саме він, коли обіймав посаду прокурора Полтави.

— Протести виносять не для того, щоб їх відхиляли, — зауважив Андрій Миронов. А якщо ж їх відхиляють, то прокуратура по закону йде далі і подає в суд. Це справа прокурора Полтави, а завтрашній день все покаже.

Ян ПРУГЛО, «Полтавщина»

Останні новини

Полтавщина:

Наш e-mail:

Телефони редакції: (095) 794-29-25 (098) 385-07-22

Реклама на сайті: (095) 750-18-53

Запропонувати тему