Розмір тексту

Вправність слів і ніякого гіпнозу

Багато жертв шахрайських схем стверджують, що їх загіпнотизували

Можливо, дехто із спритників і володіє екстрасенсорними здібностями, однак здебільшого шахраї знають як скористатися з особливостей людського характеру. Наприклад, бажання отримати більше, а віддати за це менше.

Напевно, що таким «даром» володіла мешканка Лубен, яка протягом кількох років ошукала десятки довірливих мешканців Лубен. Хоча обдурені нею люди підозрювали її у гіпнозі.

Як повідомила Олена Якимець, інспектор по роботі з населенням Лубенського МВ УМВС України в Полтавській області, 41-річна шахрайка застосовувала багато методів. Це і підробка довідки про доходи для отримання кредиту в банку, і заволодіння шахрайським шляхом грошима у шести ошуканих громадян, загальна сума становить майже 7,5 тисяч грн. Окрім зазначеного, 3 мешканки Лубен, яких жінка ввела в оману, з блискавичною швидкістю позбулися усіх своїх золотих прикрас.

У літній сезон «бізнес леді» також вирішила зайнятися ще й наданням туристичних послуг. Вона пропонувала своїм знайомим, а ті в свою чергу своїм знайомим і так далі, елітний відпочинок у престижному санаторії на березі Чорного моря. До того ж все це за досить помірну ціну — 1000 гривень з особи за місячне проживання і лікування в одному із пансіонатів Алупки. Як виявилося пізніше, таких осіб назбиралося більше 10 чоловік. Усі вони мріяли про дешевий і комфортний відпочинок, але все, що вони отримали — попсовані нерви та спустошені гаманці.

Починаючи із травня місяця до чергової частини Лубенського міськвідділу УМВС України в Полтавській області стали надходити численні заяви від ошуканих громадян міста та району, в яких останні просили відшукати і покарати за всією суворістю Закону їхню кривдницю.

На сьогоднішній день кримінальна справа за ознаками злочинів передбачених ч.1, 2 ст. 190 Кримінального кодексу України перебуває на розгляді в Лубенському міськрайонному суді. Жінка обвинувачується у 10 фактах шахрайських дій.

Андрій ПЕТРОВ, «Полтавщина»

Останні новини

Полтавщина:

Наш e-mail:

Телефони редакції: (095) 794-29-25 (098) 385-07-22

Реклама на сайті: (095) 750-18-53

Запропонувати тему