Розмір тексту

Нові тролейбуси у Полтаві економитимуть 30% електроенергії

«Богдан» Т701.10
«Богдан» Т701.10 | Фото: nic

У КП «Полтаваелектроавтотранс» із нетерпінням чекають перший тролейбус марки Т701.10

Він має прибути завтра-післязавтра разом із трьома спеціалістами, які навчатимуть працівників нашого комунального підприємства обслуговувати сучасний електротранспорт, ремонтувати його та кермувати ним. Про це «Полтавщині» розповів керівник КП «Полтаваелектроавтотранс» Петро Карпенко.

До цього часу «на озброєнні» транспортників були дніпропетровські тролейбуси ЮМЗ, перший з яких потрапив до Полтави у 1992 році.

— Строк експлуатації тролейбусів раніше був 10 років, сьогодні — 15. Але якщо йому 18 років, він уже ремонту не підлягає, настільки зношений, — сказав Петро Михайлович.

Загалом на балансі комунального автотранспортного підприємства — 72 тролейбуси, з яких на лінію постійно виходить 45. Частина із «невиїзних» підлягає списанню. Тож нові тролейбуси заводу АТ «АК «Богдан Моторс» у Полтаві чекають із нетерпінням і цікавістю.

Водієм першої машини луцького виробництва стане найкращий водій «Полтаваелектроавтотранс» — хто саме, Петро Карпенко наразі вирішує, адже це — своєрідна нагорода.

Хоча принцип роботи всіх тролейбусів однаковий, все-таки відмінності між різними поколіннями такого транспорту є. Так, оскільки «Богдани» низкопольні, обладнання, яке у дніпропетровських машинах розміщувалося під ногами у пасажирів, у них на даху. Є відмінності у роботі двигуна.

За словами Петра Карпенка, на даний момент ситуація із оновленням тролейбусного парку йде за планом.

Анна ДОВГОШЕЙ, «Полтавщина»

Останні новини

Полтавщина:

Наш e-mail:

Телефони редакції: (095) 794-29-25 (098) 385-07-22

Реклама на сайті: (095) 750-18-53

Запропонувати тему