Розмір тексту

У Полтаві безкоштовно роздавали книжки про український патріотизм і націоналізм

У Полтаві безкоштовно роздавали книжки про український патріотизм і націоналізм
У Полтаві безкоштовно роздавали книжки про український патріотизм і націоналізм | Фото: Анна Довгошей

Акція біля підземного переходу до «Злата міста» привернула увагу десятків людей.

Представники ПООТ «Просвіта» влаштували цей захід з нагоди 20-тої річниці Дня незалежності України.

IMG_3660.jpg

У Полтаві безкоштовно роздавали книжки про український патріотизм і націоналізм

Охочих взяти книжки виявилося чимало, всім не вистачило, тому що щасливчики брали по кілька екземплярів різних авторів. Серед останніх, приміром, Василь Стус, Сергій Гнойовий, Микола Кульчинський. Тематика книжок різноманітна — це і різножанрова поезія, і голодомор з політичними репресіями мовою документів і спогадів, й історичні нариси про козацьку добу. Були видання, присвячені окремим особистостям, — Симону Петлюрі та Степану Бандері. Їх розібрали миттєво. Окремо варто відзначити книжки нашого земляка Леоніда Рябченка, який зараз мешкає у Красногорівці. Він народився у 1927 році у селі Снітині Лубенського району. Був політичним в’язнем в СРСР. Прославився тим, що врятував півтори сотні підпільників у місті Інта (містечко, нині у республіці Комі РФ) від НКВДистів. Леонід Рябченко написав цікаву трилогію про своє життя: «Снітин в огні», «Снітинські дзвони», «Від Снітина до Інти».

Найдорожчі книжки із своїх запасів організатори запропонували знавцям української поезії.

АндрійАндрій

«Полтавщина» запитала в одного з любителів української літератури — навіщо він взяв п’ять книжок. Андрію 23 роки, він з Дніпропетровська, помічник депутата тамтешньої обласної ради:

— Я раніше був русофілом, але останнім часом зрозумів, що помилявся. Дуже люблю літературу про справжню історію України, ту, яка замовчувалася за часів СРСР. У нас таких книжок днем з вогнем не знайдеш.

Анна ДОВГОШЕЙ, «Полтавщина»

Останні новини

Полтавщина:

Наш e-mail:

Телефони редакції: (095) 794-29-25 (098) 385-07-22

Реклама на сайті: (095) 750-18-53

Запропонувати тему