Розмір тексту

Сорочинський ярмарок-2011: подарунок на день народження губернатора та хлібні дива

Традиційна етнографічна садиба Хіврі стала вчора майданчиком для урочистого відкриття заходу

Губернатор Олександр Удовіченко та голова облради Іван Момот привітали із початком найбільшого торжища країни підприємців, покупців та почесних гостей. Серед останніх — 40 керівників офіційних делегацій та дипломати із 16-ти країн світу.

Оглядаючи експозицію ярмарку, Удовіченко придбав качку з кошиком. Щоправда, молодиці в костюмах Солох переконували губернатора, що він купує гусака. У будь-якому разі птах стане в нагоді керівнику — сьогодні, 18 серпня, в нього день народження.

Олександр Удовіченко

На спеціалізованій сільськогосподарській виставці була представлена продукція як потужних й відомих агропідприємств, так і фермерських господарств. Варто відзначити величезний коровай, яким здивували хлібороби Хорольського краю. Але їх перевершили харків’яни, які презентували на ярмарку хліб вагою майже півтонни і висотою у 80 сантиметрів. Цей коровай занесений до Книги рекордів України.

На ярмарку також можна було побачити продукцію промислових підприємств Полтавщини, серед яких ПАТ «Крюківський вагонобудівний завод», холдінгова компанія «АвтоКраз», ПАТ «Кременчуцький завод дорожніх машин», ТОВ ВО «Кременчуцький автоскладальний завод» та інші.

Хлібороби Хорольщини здивували величезним короваєм, який інакше як витвір мистецтва і не назвешХлібороби Хорольщини здивували величезним короваєм, який інакше як витвір мистецтва і не назвеш

Сорочинський ярмарок-2011

Як повідомляє прес-служба Полтавської облдержадміністрації, насиченою передбачається ділова програма Сорочинського ярмарку. Так, відбудеться виїзне засідання Правління Української асоціації районних та обласних рад, різноманітні семінари, консультації, круглі столи, прес-тури та прес-конференції для підприємців, організаторів виробництва, журналістів. Низка цікавих заходів очікує на представників туристичних фірм.

Пересічним відвідувачам Сорочинського ярмарку варто відвідати народні майстер-класи, зокрема, з приготування українського борщу, козацького куліша, з виготовлення ляльки-мотанки, оберегів, з розпису по склу тощо.

Що подивитися і в чому взяти участь на Сорочинському ярмарку — вирішувати тільки вам.

Тетяна ЄРМОЛЕНКО, «Полтавщина»

Останні новини

Полтавщина:

Наш e-mail:

Телефони редакції: (095) 794-29-25 (098) 385-07-22

Реклама на сайті: (095) 750-18-53

Запропонувати тему