Розмір тексту

За затягування справи Санжарівець на суддю подали скаргу Президенту

За затягування справи Санжарівець на суддю подали скаргу Президенту
За затягування справи Санжарівець на суддю подали скаргу Президенту

Юристи, журналісти та представники громадськості просять Вищу Раду Юстиції України та Президента України звільнити із займаної посади суддю Кобеляцького районного суду Віктора Голубенка

Нагадаємо, Вікторія Санжарівець, якій вже виповнилося 17 років, близько року знаходиться в Полтавському СІЗО. Її звинувачують у задушенні колишнього афганця та екс-музиканта Сергія Звенигородського.

Днями стали відомо, що результати повторної експертизи речових доказів вже готові і надійшли у район 29 липня. Цю інформацію офіційно підтвердив завідуючий лабораторії Харківського інституту Бокаріуса, про що є відповідний диктофонний запис. Однак 29 липня була п’ятниця, а вже у понеділок суддя Віктор Голубенко вирушив у відпустку тривалістю 40 діб. Про це повідомляє адвокат підсудної Сергій Колотій.

Журналісти та правозахисники коментують цей факт як безповоротне затягування справи. На думку громадськості, Санжарівець нікого не вбивала, але її хочуть примусити остаточно визнати провину.

Активісти, на чолі зі мною, які стали на захист дівчини, підготували письмову скаргу і офіційно звернулися до Вищої Ради Юстиції, Верховної Ради України, Президента України, Генеральної Прокуратури України, депутата ВРУ Юрія Кармазіна, уповноваженої з прав людини ВРУ Ніни Карпачової із проханням звільнити суддю Кобеляцького районного суду Віктора Львовича Голубенка із займаної посади — за систематичне затягування та необ’єктивний розгляд справи Санжарівець.

Ірма КРАТ

Матеріали по темі:

Останні новини

Полтавщина:

Наш e-mail:

Телефони редакції: (095) 794-29-25 (098) 385-07-22

Реклама на сайті: (095) 750-18-53

Запропонувати тему