Розмір тексту

День військ зв’язку: з концертом, святковим обідом, але без звільнень

Під час концерту
Під час концерту | Фото: Віолета Скрипнікова

Сьогодні — День військ зв’язку України. «Полтавщина» вирішила поцікавитися, як його відзначатимуть у 179-му об’єднаному навчально-тренувальному центрі військ зв’язку Збройних Сил України (частина А3990, колишній полтавський інститут зв’язку)

Ранок для курсантів, які проходять у центрі строкову службу, і «контрактників» почався з урочистого шикування на плацу. Під час нього оголосили наказ про святкування. Сьогоднішній день відрізнятиметься від звичайного розпорядку зв’язківців, але не набагато.

По-перше, зранку на курсантів усіх родів військ, які проходять навчання в центрі, чекав концерт. Світломузики, яскравих костюмів, запрошених «зірок» на ньому не було — організували захід власними силами. Але від того глядачі були не в меншому захопленні, ніж якби до них приїхав хтось зі знаменитостей. Виступали представники різних рот, військові, які проходять у центрі курси підвищення кваліфікації, батьки «строковиків». Наприклад, мати одного з курсантів-зв’язківців Президентського полку Наталія Лобанова спеціально, щоб взяти участь у святковому концерті, приїхала з Харківської області.

Під час концерту

Під час концертуПід час концерту

Крім того, чекає сьогодні на військових і святковий обід. Солдатське меню урізноманітнять ягодами-фруктами, пиріжками-булочками. Після обіду — відпочинок. У звільнення не відпускатимуть — воно було у вихідні.

Як розповів тимчасово виконуючий обов’язки заступника командира частини з виховної роботи Олександр Третьяков, на сьогодні в центрі проходять навчання близько 700 курсантів строкової служби, а також близько 150 «контрактників». Половина з них — дівчата.

Концерт організували своїми силами

Концерт організували своїми силамиКонцерт організували своїми силами

Узяти участь у святкуванні приїхали й батьки курсантівУзяти участь у святкуванні приїхали й батьки курсантів

— Тут цікаво, з багатьма людьми спілкуєшся, професію потрібну вивчаєш, — пояснює своє бажання служити за контрактом Ірина Вітко з Житомира. — А на матеріальний фактор я якось не звертала увагу.

В основному служити за контрактом приїздять хлопці й дівчата з сільської місцевості. Там сутужно з роботою, а тут — повний «соцпакет», мінімальна (під час навчання) зарплата.

Віолета СКРИПНІКОВА, «Полтавщина»

Останні новини

Полтавщина:

Наш e-mail:

Телефони редакції: (095) 794-29-25 (098) 385-07-22

Реклама на сайті: (095) 750-18-53

Запропонувати тему