Розмір тексту

Львів’яни збираються купити в «Полтававодоканалу» «Спрут»

Аварійна водоканалу
Аварійна водоканалу

ЛМКП «Львівводоканал» збирається купити в полтавських колег пристрій «Спрут», за допомогою якого проводиться відключення боржників від водопостачання

Досі свій винахід спеціалісти «Полтававодоканалу» тримали в таємниці й самі виїздили до інших міст, допомагаючи колегам «працювати» з боржниками. Як розповіла речник «Львівводоканалу» Уляна Горбата місцевим ЗМІ, день перебування полтавських спеціалістів обходився львівському підприємству в дев’ять тисяч гривень. Щокварталу за допомогою «Спрута» від’єднували 60-80 споживачів, які були винні п’ять і більше тисяч гривень. За рік у такий спосіб вдалося повернути близько восьми мільйонів гривень боргу.

Однак тепер львів’яни хочуть зекономити й викупити «Спрут». Ціна — 50 тисяч гривень. Очікується, що полтавський пристрій з’явиться у Львові вже цієї осені.

Довідково. «Спрут» — зонд, оснащений відеокамерою. Спеціалістам «Водоканалу» достатньо потрапити в підвал багатоповерхівки, обрізати там стояк і запустити в нього «Спрут». Знаючи, як проходять квартирні відводи, заблокувати водопостачання однієї конкретної квартири досить легко.

Світлана ОДІНЦОВА, «Полтавщина»

Останні новини

Полтавщина:

Наш e-mail:

Телефони редакції: (095) 794-29-25 (098) 385-07-22

Реклама на сайті: (095) 750-18-53

Запропонувати тему