Розмір тексту

Губернатор Полтавщини хоче привести до тями хлібопекарів, що граються з владою

Меморандум влади із хлібопекарськими підприємствами залишився меморандумом

Сьогодні під час засідання колегії Полтавської облдержадміністрації розглянули питання про формування регіонального та державного ресурсів зерна області у 2011-2012 маркетинговому році.

Виконуючий обов’язки начальника Головного управління агропромислового розвитку ОДА Семен Москаленко доповів, що на даний момент зібрано мільйон триста шістдесят чотири тисяч тон ранніх зернових. Урожайність склала 29 центнерів з гектара. До кінця цього місяця цю роботу планують завершити. Такі показники дозволяють з оптимізмом говорити про створення обласних зернових фондів. Всього, за словами Семена Москаленка, влада планує реалізувати 40 тонн зернових.

Однак вчорашні переговори управління агропромислового розвитку із представниками хлібопекарських підприємств, з якими Полтавська ОДА підписала меморандуми про співробітництво, оптимізму управлінню не додали.

— Є проблеми, — сказав Москаленко. — Договір передбачає взаєморозуміння, а його немає. Вони запропонували ціну 1500 грн. за тонну пшениці 5 класу, хоча ми домовлялися за ціну 1600 грн. за тонну.

Голова Полтавської облдержадміністрації Олександр Удовіченко різко відреагував на цю інформацію і розпорядився, щоб завтра на 10:00 цих представників хлібопекарських підприємств, які граються з владою, запросили «на килим».

Також губернатор нагадав керівникам райдержадміністрацій, що на те, як Полтавщина формує свій зерновий резерв, дивиться вся Україна. Тому він розпорядився за кілька днів привести механізм формування резервів в автоматичний режим.

Сформувати регіональний ресурс зерна збираються до 1 вересня 2011 року.

Ян ПРУГЛО, «Полтавщина»

Останні новини

Полтавщина:

Наш e-mail:

Телефони редакції: (095) 794-29-25 (098) 385-07-22

Реклама на сайті: (095) 750-18-53

Запропонувати тему