Розмір тексту

На Полтавщині резервують зерно, щоб робити дешевий хліб

На Полтавщині резервують зерно, щоб робити дешевий хліб
На Полтавщині резервують зерно, щоб робити дешевий хліб | Фото: Віолета Скрипнікова

У Полтавській облдержадміністрації підписують меморандуми про співробітництво між місцевою владою та хлібопекарськими підприємствами

Даними угодами має забезпечуватися формування регіонального резерву зерна. Зробити такий запас слід в обсязі як мінімум 60 тисяч тонн, тобто на рівні 2-3% від валового збору зерна на Полтавщині (потреба області в зерні на рік – 220-240 тисяч тонн). Завдяки даному резерву можна буде забезпечити з осені цього року до наступної стабільну ціну на так звані соціальні сорти хліба («чорний» і «білий», які печуться за простою рецептурою).

— Ряд проблем, із якими стикалися хлібопекарські підприємства впродовж року, з отриманням зерна з Державного стабілізаційного фонду спонукало обласну владу взяти на себе зобов’язання забезпечити наші хлібопекарські підприємства, усі без винятку, продовольчим зерном нового врожаю за цінами, що склалися на ринку зерна на момент підписання меморандуму. Дана ціна влаштовує як виробників зерна, так і виробників хліба. Вартість зерна, придбаного за кошти хлібопекарських підприємств, за вимогами меморандуму, становитиме орієнтовно 1600 гривень за тонну (минулого року було 1300 — прим. авт.). Відповідно ціна хліба масових сортів споживання становитиме в перерахунку на кілограм ваги 4,25-4,30 гривні, що не перевищить 2,70-2,80 гривні за буханець хліба в роздрібній мережі, — сказав начальник управління з питань розвитку споживчого ринку, сфери побутових послуг та підприємництва Михайло Бугрій.

Сьогодні підписують меморандуми з ХК «Кулінічі» та ТОВ «Полтавахліб» (так тепер називається ПАТ «Полтавський хлібокомбінат»), завтра – з іншими традиційними «гравцями» хлібопекарського ринку області.

Сформувати регіональний ресурс зерна збираються до 1 вересня 2011 року.

Віолета СКРИПНІКОВА, «Полтавщина»

Останні новини

Полтавщина:

Наш e-mail:

Телефони редакції: (095) 794-29-25 (098) 385-07-22

Реклама на сайті: (095) 750-18-53

Запропонувати тему