Розмір тексту

На Полтавщині оголосили найвищий клас небезпеки лісових загорань

У зв’язку зі спекотною та сухою погодою різко погіршилася ситуація з пожежною безпекою в лісах Полтавщини

Станом на 18 липня на території області зафіксовано 26 випадків пожеж. Найбільше потерпають від вогню Новосанжарський, Кременчуцький, Полтавський лісгоспи. Про це повідомили в прес-службі Полтавського обласного управління лісового та мисливського господарства.

Основними причинами пожежі, окрім високої температури, залишається людська недбалість. За 5 хвилин лісова пожежа знищує більше гектара лісових насаджень. У листяних лісах частіше виникають низові пожежі, висота яких досягає двох метрів, а температура у вогнищі горіння складає 400-900 градусів. Найнебезпечніші верхові пожежі, особливо у соснових масивах, де швидкість поширення вогню у вітряну погоду сягає 25-30 км за годину, а температура перевищує 1000 градусів. Для того, щоб відновити ділянку, потрібні тисячі гривень та кілька десятків років важкої роботи.

Ефективним методом боротьби з лісовими пожежами є активне включення всіх служб у профілактичну боротьбу, спільні рейди-патрулювання, проведені лісівниками, МНС та правоохоронними органами. У всіх лісництвах посилено патрулювання лісів. Уже проведено понад 830 рейдів та виявлено 130 порушників.

У відповідності з статтею 31 пункт 8 «Лісового кодексу України» та розпорядженням обласної державної адміністрації «Про заборону відвідування лісових масивів у пожежонебезпечний період 2011 року» у разі високого класу пожежної небезпеки встановлюється обмеження відвідування хвойних масивів.

Полтавське обласне управління лісового та мисливського господарства звертається до всіх громадян з проханням обмежити відвідування лісів. Управління нагадує, що згідно з законодавством, порушення вимог пожежної безпеки в лісах тягне за собою адміністративну або кримінальну відповідальність та відшкодування винуватцями завданих збитків.

Підготував Андрій ПЕТРОВ, «Полтавщина»

Останні новини

Полтавщина:

Наш e-mail:

Телефони редакції: (095) 794-29-25 (098) 385-07-22

Реклама на сайті: (095) 750-18-53

Запропонувати тему