Розмір тексту

Суд відхилив претензії «Полімпекса» щодо оренди землі під ринком

Суд відхилив претензії «Полімпекса» щодо оренди землі під ринком
Суд відхилив претензії «Полімпекса» щодо оренди землі під ринком | Фото: Віктор Ткаченко

Харківський апеляційний господарський суд відхилив претензії товариства «Полімпекс» щодо оренди землі під речовим ринком у Полтаві, тим самим підтвердивши рішення полтавських колег

На підставі судового рішення, яке набуло чинності 29 червня, а надійшло в Полтавський міськвиконком минулого тижня, депутати міської ради надали дозвіл комунальному підприємству «Полтава-сервіс» на розроблення технічної документації з землеустрою щодо складання документів, що посвідчують право на земельну ділянку для організації ринку «Речовий» по вулиці Фрунзе, 34-а (територія ринку «Полімпекс»).

— На сьогодні речовий ринок безгоспний, — прокоментував ситуацію міський голова Олександр Мамай. — Якби ми це питання виносили на наступну сесію, ще півтора місяці невідомо було б підприємцям ринку, кому платити чи не платити, що взагалі робити.

Із таким підходом не погодився депутат Олександр Козуб.

— Ця земельна ділянка зараз перебуває в оренді товариства «Полімпекс». Остання інстанція, у суді Харкова, дійсно, програна. Але вони подали касаційний позов до Верховного Суду України. Є ухвала про невчинення дій. Я думаю так: якщо міська рада подала позов і виграла суди, і виграє Верховний Суд, то потрібно цю земельну ділянку виставити на конкурс і по-чесному її через конкурс пропустити. А так це виглядає, як би це м’якше сказати, як рейдерське захоплення. Я думаю, що це рішення зараз приймати не можна.

У відповідь міський голова зазначив:

— Щодо рішення апеляційного суду, воно є законним і негайним для виконання. Щодо окремих ухвал, до секретаріату вони не надходили, виступаючий теж не показав, тому є підстави вважати, що цієї ухвали немає. Якщо буде така ухвала, якою б вона не була, її треба виконувати. Щодо самого конкурсу, ...якщо це комунальне підприємство, воно буде поза конкурсом.

Крім того, Олександр Мамай пригадав, що товариство «Полімпекс» винне за оренду землі в міський бюджет, згідно з рішенням вищого господарського суду, 470 тисяч гривень. Поки що цих грошей у міському бюджеті немає.

Віолета СКРИПНІКОВА, «Полтавщина»

Останні новини

Полтавщина:

Наш e-mail:

Телефони редакції: (095) 794-29-25 (098) 385-07-22

Реклама на сайті: (095) 750-18-53

Запропонувати тему