Розмір тексту

З наступного року дороги ремонтуватимуть цілодобово

Сьогодні під час сесії депутати Полтавської міської ради перерозподілили бюджетні кошти

Завдяки надходженням із державного бюджету доходну та видаткову частини міського бюджету збільшили на 12,591 млн. грн., повідомила начальник міського бюджетно-фінансового управління Тетяна Чумак. Зокрема, на погашення заборгованості з різниці в тарифах на теплову енергію, що вироблялася й транспортувалася населенню, віддадуть 1,043 млн. грн. На зарплати працівників бюджетної сфери, які віднедавна зросли, піде 7,281 млн. грн. Освітянам дістанеться 48 тисяч гривень, медицині — 2,57 мільйона, культурі — 1,18 мільйона, на молодіжно-сімейно-спортивний напрямок — 76 тисяч тощо.

Мамай та Деркач

Крім того, депутати погодилися виділити з бюджету 800 тисяч гривень на ремонт котелень та теплогенераторних міського комунального підприємства «Полтаватеплоенерго», а 400 тисяч гривень — на виконання програми заходів соціального забезпечення та соціального захисту населення Полтави на 2011 рік.

Що ж до 287 тисяч гривень, які збиралися спрямувати на ремонт адмінбудівлі ЖЕД № 4, то їх «перекинули» на придбання та встановлення дитячих майданчиків, а 11,2 мільйона «дорогоремонтних» гривень підуть на придбання низькопідлогових тролейбусів. Погоджувалися з такими змінами не всі депутати.

— Я вважаю, що недопустимо знімати з ремонту доріг 11 мільйонів гривень, — заявив Олександр Козуб. — У нас полтавські дороги й так уже в жахливому стані. Щоб відремонтувати їх, потрібно 500 мільйонів гривень... Тепер щодо дитячих майданчиків. Свого часу міська рада виділила кошти на ремонт дитячих майданчиків, яких у місті більше 400. Зараз ми ці кошти знімаємо, тобто розписуємося у своєму безсиллі, і направляємо на закупівлю дитячих майданчиків. Це невірно. Давайте шукати можливості, майданчики потрібно відремонтувати. На ремонт одного майданчика треба від двох до двох із половиною тисяч гривень. На 280 тисяч ми можемо відремонтувати від 80 до 100 штук. І вони будуть працювати. 

Позицію більшості, яка все-таки прийняла вищезазначений перерозподіл бюджетних коштів, пояснив міський голова Олександр Мамай.

— Ремонт дитячих майданчиків виконає громадське об’єднання «Наш дім — Полтава» на власні кошти. Якщо ми зараз виділимо ці 290 тисяч гривень на ремонт дитячих майданчиків, то і дитячі майданчики в нас не будуть відремонтовані, і грошей не буде. Якщо ми ці кошти витратимо на закупівлю нових дитячих майданчиків, тоді майданчики точно будуть стояти у дворах. А ремонт майданчиків, я вам особисто гарантую, буде виконаний, — запевнив мер Полтави. 

Олександр КозубОлександр Козуб

Полагодити планують усі майданчики, на які надходять заявки від мешканців Полтави. Що ж до ремонту доріг, то на сьогодні з виділених на ці потреби 21 мільйонів гривень використано всього 2,6 мільйона. За таких темпів добре було б устигнути хоча б 10 мільйонів освоїти до кінця року.

— Треба зараз купити техніку, приготуватися і спокійно на наступний рік із березня чи квітня розпочати цілодобовий ремонт доріг, — сказав Олександр Мамай. — А зараз кошти підуть на тролейбуси. 21 мільйон на ремонт доріг ми не освоїмо. Наймати техніку, підрядні організації й платити їм утридорога я не буду.

Віолета СКРИПНІКОВА, «Полтавщина»

Останні новини

Полтавщина:

Наш e-mail:

Телефони редакції: (095) 794-29-25 (098) 385-07-22

Реклама на сайті: (095) 750-18-53

Запропонувати тему