Розмір тексту

На Полтавщині відновлять стаціонарний пост ДАІ

Пост ДПС
Пост ДПС | Фото: autocentre.ua

У 17 областях України відроджують 34 стаціонарних пости ДАІ, знищені ще за часів Президента Ющенка. На Полтавщині їх було 6

Відновлення стаціонарних постів ДАІ — це один із етапів реформи правоохоронних органів, говорить начальник прес-служби УМВС України у Полтавській області Юрій Сулаєв. Перший етап вже розпочався — це відміна техогляду. Другий пов’язаний із суттєвим скороченням особового складу — у ДАІ кількість працівників має зменшитися на 50%. Це тому, поясняє Сулаєв, що в державі прагнуть відійти від каральної функції Державтоінспекції, залишивши за нею лише контролюючу та наглядову.

Ще на початку минулого місяця набрав чинності наказ МВС від 4 травня 2011 року № 177, який відновлює роботу 34 стаціонарних постів ДПС ДАІ у країні. Поки що вони не працюють, адже, згідно з задумом, мають бути забезпечені надсучасним обладнанням, кошти на яке шукають.

Нагадаємо, стаціонарні пости ДПС вперше ліквідували в 2005 році за ініціативи Президента Віктора Ющенка. Тоді керівник МВС Юрій Луценко зазначив, що ДАІшники не допомагають водіям, беруть хабарі, а самі пости ДПС — це «пункти машинного доїння». Міністр внутрішніх справ Василь Цушко у 2007 році поновив роботу цих об’єктів, але в 2008-му Віктор Ющенко знову їх скасував.

За словами Юрія Сулаєва, раніше на Полтавщині було 6 стаціонарних постів ДАІ: на кругу у Полтаві (де зараз McDonald’s), у Копилах, у Пирятині, у Кобеляках, у Побиванці та у Чутовому. Наразі відновлюють останній — він буде розташований якраз на кордоні із Харківською областю.

— В медицині існує швидка допомога, а в нас буде міліцейська. Стаціонарний пост ДАІ — це місце, де люди зможуть не тільки розповісти про ДТП та інші дорожні проблеми, а й отримати необхідну допомогу. Особливо важливі такі об’єкти для іногородніх та людей, яким терміново необхідна допомога міліції. Це буде такий собі мінірайвідділ. До речі, в такому місці можна буде навіть переночувати подорожуючим, — зазначив Юрій Сулаєв.

Усі стаціонарні пости ДПС в Україні матимуть патрульний автомобіль, стаціонарну радіостанцію з гучномовцем, телефон з факсом, комп’ютер з доступом в інтернет, а також автоматичну інформаційно-пошукову базу ДАІ. Крім того, такі об’єкти обладнають мобільним апаратно-програмними комплексами автоматичного контролю за транспортом, засобами надання першої медичної допомоги і примусової зупинки транспорту.

Анна ДОВГОШЕЙ, «Полтавщина»

Останні новини

Полтавщина:

Наш e-mail:

Телефони редакції: (095) 794-29-25 (098) 385-07-22

Реклама на сайті: (095) 750-18-53

Запропонувати тему