Розмір тексту

У Полтаві влаштували мітинг проти імперіалізму і пенсійної реформи

У Полтаві влаштували мітинг проти імперіалізму і пенсійної реформи
У Полтаві влаштували мітинг проти імперіалізму і пенсійної реформи | Фото: Анна Довгошей

Сьогодні у Полтаві навпроти облдержадміністрації зібралося близько півсотні осіб різного віку з транспарантом: «Ні пенсійній реформі!»

Найбільше було, звичайно ж, пенсіонерів. Але до мікрофона, щоб голоси виступаючих було чутно у владній будівлі, підходили люди різного віку. Говорили про наболіле: 16 червня Верховна Рада у першому читанні прийняла закон «Про заходи щодо законодавчого забезпечення реформування пенсійної системи». На думку прихильників комуністичної ідеології, влада ще ніколи так цинічно не принижувала людей, які отримують трудові пенсії за віком. Саме за їхній рахунок буржуазна влада має намір позбутися дефіциту пенсійного фонду й навіть збільшити надходження до Державного бюджету. А ще в усьому цьому помітна довга рука міжнародного імперіалізму, який хоче знищити українське населення, забравши при цьому наші чорноземи та підприємства, говорили виступаючі. На їхню думку, є конкретні пункти, чому нове пенсійне законодавство антинародне і антиконституційне, адже у ньому:

  • знизили на 30-40% рівень пенсійного забезпечення при призначенні нових трудових пенсій;
  • різко погіршили соціальне становище працюючих пенсіонерів, значно знизили пенсії пенсіонерам-науковцям;
  • передбачили підвищення пенсійного віку для жінок до 60 років.

У Полтаві влаштували мітинг проти імперіалізму і пенсійної реформи

У Полтаві влаштували мітинг проти імперіалізму і пенсійної реформи

Організатори акції пропонували перехожим не лише послухати виступи, а й взяти участь у «Всеукраїнському народному референдумі 2011-2012. Долю країни повинен вирішувати народ!», яким опікується краснознаменна партія. Для цього видавали бюлетені із 9-ма питаннями і рядками для контактної інформації. Питання розташовані у цікавому порядку: спочатку «чи згодні ви», приміром, з подовженням мораторію на продаж сільськогосподарських земель, націоналізацією стратегічних підприємств, встановленням граничного рівня оплати за комунальні послуги. Тобто все те, з цим важко не погодитися. А от в кінці анкети розміщені найбільш провокативні питання: про другу державну, відмову від співпраці з МВФ і приєднання до Єдиного митного союзу з Росією, Білоруссю і Казахстаном. Мабуть, розробники анкети розраховують, що опитувані після перших трьох «так» не припинять погоджуватися з Компартією.

У Полтаві влаштували мітинг проти імперіалізму і пенсійної реформиМітингувальникам видавали бюлетені із 9-ма питаннями і рядками для контактної інформації

Цікаво й те, як саме люди заповнювали пропоновані анкети. На наших очах привітна жіночка допомагала чоловіку похилого віку визначитися: за чи проти він другої державної мови. Спілкування відбулося українською і чоловік дуже сумнівався, що нам потрібна російська із статусом другої офіційної — але за нього у бюлетені поставили позначку «так».

У Полтаві влаштували мітинг проти імперіалізму і пенсійної реформи

За мітингувальниками осторонь спокійно спостерігали міліціонериЗа мітингувальниками осторонь спокійно спостерігали міліціонери

За мітингувальниками осторонь спокійно спостерігали міліціонери, аж поки люди не почали розходитися.

Анна ДОВГОШЕЙ, «Полтавщина»

Останні новини

Полтавщина:

Наш e-mail:

Телефони редакції: (095) 794-29-25 (098) 385-07-22

Реклама на сайті: (095) 750-18-53

Запропонувати тему