Розмір тексту

Ціни на хліб у Кременчуці та Комсомольську підвищили безпідставно

Це з’ясували на нараді в заступника голови облдержадміністрації Олени Адамович

Як повідомляє прес-служба ОДА, у заході взяли участь представники Комсомольського та Кременчуцького міськвиконкомів, керівники територіальних підрозділів центральних органів виконавчої влади, менеджери ПАТ «Кременчуцький хлібокомбінат», ПАТ «Комсомольський хлібозавод». Останні пояснили свою позицію здорожчанням газу, що автоматично впливає на собівартість продукції. Натомість начальник управління з питань розвитку споживчого ринку, сфери побутових послуг та підприємництва облдержадміністрації Михайло Бугрій розказав про забезпечення підприємств борошном із зерна державного інтервенційного фонду. Воно необхідне для того, щоб стримувати ріст цін на соціальні сорти хлібобулочних виробів.

За даними прес-служби, під час обговорення ситуації представники влади дійшли висновку: економічного підґрунтя для підвищення цін на хліб не було.

На нараді створили робочу групу із залученням контролюючих органів. Наразі вона вивчає економічний стан зазначених хлібозаводів, дотримання ними вимог законодавства щодо формування цін та їх обґрунтування.

Нагадаємо, з 30 червня в чотирьох районах області хлібобулочні вироби здорожчали в середньому на 11,1%.

Тетяна ЄРМОЛЕНКО, «Полтавщина»

Останні новини

Полтавщина:

Наш e-mail:

Телефони редакції: (095) 794-29-25 (098) 385-07-22

Реклама на сайті: (095) 750-18-53

Запропонувати тему