Розмір тексту

Губернатор нагадав чиновникам про боротьбу з корупцією

Губернатор нагадав чиновникам про боротьбу з корупцією
Губернатор нагадав чиновникам про боротьбу з корупцією

Під час колегії в Полтавській облдержадміністрації губернатор Олександр Удовіченко представив керівникам обласних управлінь та очільникам районів нового прокурора області Андрія Миронова й нагадав, що 1 липня вступає в силу Закон «Про засади запобігання та протидії корупції»

Новий документ покликаний якщо не викорінити корупцію в Україні, то хоча б зменшити. За даними Transparency International, у 2010 році за цим показником наша держава посідала 134 місце з-поміж 178 країн світу. Україна була на рівні Зімбабве, Того, Сьєрра-Леоне, Бангладешу та Гондурасу. Гірша ситуація з корупцією серед держав колишнього СРСР тільки в Росії, повідомляє Позовна.com.ua.

Основні законодавчі нововведення — встановлення відповідальності за корупційні діяння не нормами профільного закону, як було раніше, а нормами Кримінального, Кримінально-процесуального кодексів, Кодексу України про адміністративні правопорушення через внесення до них відповідних змін. Також новий закон розширив коло суб’єктів, на яких розповсюджується відповідальність за корупційні правопорушення, ввів відповідальність юридичних осіб за вчинення їх уповноваженими особами та фізичними особами корупційних діянь і визначив порядок притягнення до відповідальності. Крім того, тепер покарати за корупційність можуть не тільки за отримання неправомірної вигоди, а й за намір її отримати.

Водночас у законі не визначено чимало ключових понять, що може створити «лазівки» для недобросовісних посадових осіб. Та й деякі норми починають діяти лише з 2012 року.

Віолета СКРИПНІКОВА, «Полтавщина»

Останні новини

Полтавщина:

Наш e-mail:

Телефони редакції: (095) 794-29-25 (098) 385-07-22

Реклама на сайті: (095) 750-18-53

Запропонувати тему