Розмір тексту

Полтавські синоптики знають, коли закінчаться дощі

Це питання не один день цікавить усіх без перебільшення мешканців нашої області

У когось заливає городи, хтось на може виїхати з двору на власному авто, а переважна більшість мешканців Полтавщини долає серйозні водяні перешкоди на шляху до офісу, магазину та інших установ.

Коли ж небесна канцелярія планує припинити часті зливи? «Полтавщина» взяла коментар з цього приводу у фахівця Полтавського обласного центру з гідрометеорології.

— Центр циклону зараз перебуває над Харківською областю і поступово переміщається на захід країни, через центральні регіони. І Полтавська область потрапляє у зону його впливу, — зазначила черговий синоптик Людмила Оніпченко.

За словами Людмили Володимирівни, дощі не припиняться ще 5-7 діб. Однак є вірогідність, що завтра, 2 липня, буде лише хмарно з проясненнями — і випускники Полтавського вищого зенітно-ракетного училища зможуть відзначити 70-річчя свого навчального закладу не тільки у приміщенні.

— Температура повітря вдень — 27-28°C у ясні години. За умови хмарності та вночі вона коливатиметься від 22 до 24°C. Сильних гроз і буревіїв не очікуємо на такому температурному фоні. Вітер в основному північний, лише 6 м/с, — сказала синоптик.

Тож, шановні мешканці області, варто набратися терпіння ще на тиждень, — спостерігаючи за літніми дощами. До речі, енергетики обіцяють: попри негоду будемо із світлом.

Анна ДОВГОШЕЙ, «Полтавщина»

Останні новини

Полтавщина:

Наш e-mail:

Телефони редакції: (095) 794-29-25 (098) 385-07-22

Реклама на сайті: (095) 750-18-53

Запропонувати тему