Розмір тексту

Як дощі вплинули на врожай Полтавщини

Дощ рідко коли буває шкідливим, радше навпаки. Однак коли опади не припиняються, а земля не встигає висохнути, не для всіх сільськогосподарських культур це може бути корисним

На цю тему «Полтавщина» поспілкувалася із начальником відділу землеробства головного управління агропромислового розвитку Полтавської облдержадміністрації Євгеном Совертковим.

За його словами, в озимих культур зерно вже достигає, тому від постійних дощів шкоди вже не буде, втім й особливої користі також.

— Основна культура для нас — це озима пшениця, її посіяли на площі 300 тис. га. Зерно вже майже сформоване, тому жодної шкоди. Більш проблемними опади є для озимого ячміню (17 тис. га), бо в процесі формування його заливає. Для ярого ячміню дощі також не на користь. Хоча опади й додають стеблам продуктивності, але може бути нерівномірне достигання врожаю, — повідомив Євген Совертков.

А от кукурудзі, сої, соняшнику та овочам сильні опади тільки на користь. Звичайно, за умови високої культури землеробства, адже якщо посіви не захищати — жоден дощ не допоможе.

Ян ПРУГЛО, «Полтавщина»

Останні новини

Полтавщина:

Наш e-mail:

Телефони редакції: (095) 794-29-25 (098) 385-07-22

Реклама на сайті: (095) 750-18-53

Запропонувати тему