Розмір тексту

У Полтаві вдарили автопробігом по наркотиках

Артем Іванюк та волонтери розповідають про мету акції
Артем Іванюк та волонтери розповідають про мету акції | Фото: Віолета Скрипнікова

Сьогодні в Полтаві відбувається акція, приурочена до Міжнародного дня боротьби з зі зловживанням наркотиків та їх незаконним обігом. У рамках неї кілька організацій улаштували автопробіг міськими ринками

«Стартував» профілактичний захід на центральному ринку Полтави. Працівники міського центру соціальних служб для сім’ї, дітей та молоді, реабілітаційного центру «Вихід є!» та волонтери з Полтавського педуніверситету ходили територією ринку з плакатами: «Наркотик — отрута», «Героїн — не для героїв», «Наркоманія — смерть» тощо. Крім того, молоді люди роздавали одноліткам і людям старшого покоління листівки, брошури, у яких розповідається про шкоду наркоманії.

— Люди по-різному реагують. Є ті, хто розуміє, а є й такі, хто не розуміє мети наших дій, мети акції. На щастя, перших більше. А отже, така робота має сенс, — розповів провідний спеціаліст Полтавського міського центру соціальних служб для сім’ї, дітей та молоді Артем Іванов.

Волонтерів із плакатами проит наркоманії можна було побачити в різених куточках ринкуВолонтерів із плакатами проит наркоманії можна було побачити в різених куточках ринку

Після центрального учасники акції побувають на інших ринках Полтави, де також роздаватимуть антинаркоманські матеріали та спілкуватимуться з людьми. Якщо вистачить сил і листівок, побувають і в Корпусному парку.

Крім того, сьогодні в рамках акції відбувся матч між працівниками наркодиспансеру та колишніми наркоманами. Проходив він на центральному пляжі Полтави. Там же всі бажаючі могли пройти безкоштовну перевірку на наявність віл-інфекції.

Віолета СКРИПНІКОВА, «Полтавщина»

Останні новини

Полтавщина:

Наш e-mail:

Телефони редакції: (095) 794-29-25 (098) 385-07-22

Реклама на сайті: (095) 750-18-53

Запропонувати тему